Woodlander Farouche tok gull

Dette innlegget ble publisert 8. august 2011 og innholdet kan være utdatert.


Fürst Heinrich-datteren fortsatte å overbevise i Verden og ga britisk sportshestavl ett etterlengtet løft. 

– En elegant hoppe og en utmerket rytter, bemerket dommerpanelet i sin kommentar etter at Michael Eilberg og Woodland Farouche hadde fullført sitt gullritt i 5-årsfinalen i Verden. Dermed går 24 år gamle Eilberg inn i historien som den første britiske gulllmedajlevinner i Unghest-VMs historie. Woodlander Farouche er en britisk hannoveranerhoppe etter Fürst Heinrich/Dimaggio/Caprimond og oppdrettet av Lynne Crowden.

Lørdagens finaleprogram ble utført med en letthet og harmoni som dommerne satte stor pris på. Bortsett fra en galopp i travøkningen var programmet så godt som feilfritt og dommerne landet på karakteren 9,4 for trav. De likte oppoverbakketendensen, den gode selvbæringen og det særdeles uttrykksfulle mellomtravet.

Skrittet ble beskrevet som utmerket og fikk karakteren 10. De mente galoppen var tilsvarende god som skrittet og fremhevet den gode balansen og kraften i gangarten, karakter 9,8. For ettergift ga de 9,6 og trakk frem hoppas enestående arbeidsvilje, mens de for generelt inntrykk ga 9,8. Det ga en total på 9,72 og en klar seier i klassen.

Sølvmedaljen gikk til en annen rød hoppe. Damon’s Divene e. Damon Hill/Rubin Royal og rytter Helen Langehanenberg fikk en total på 9,12. Langehanenberg tok gullmedaljen i femårsklassen med westfalerhoppas far for seks år siden. Dommerne ga henne karakterene 9,2 for trav, 9,3 for skritt, 8,9 for galopp, 9 for ettergift og 9,2 for generelt inntrykk. Dommerne beskrev Damon’s Diviene som en elegant og elastisk hoppe, men ønsket seg noe mer selvbæring i galoppen.

Den mye omtalte KWPN-hingsten Bretton Woods tok bronsemedaljen med 8,88. Emmelie Scholtens red antagelig Johnson-sønnen for siste gang, da ryktene om et salg til tyske Paul Schockemöhle og Ann Katrin Linsenhoff langt på vei har blitt bekreftet de siste dagene.Dommerne ga 9 for trav 8,2 for skritt, 9,4 for galopp, 8,8 for ettergift og 9 for generelt inntrykk. De beskrev hingsten som en dressurhest helt i toppklasse.

Blant topp ti var det ytterligere tre KWPN-hester. Boston ridd av Hans Peter Minderhoud tok fjerdeplassen. Hingsten etter Johnson/Quattro oppnådde 8,72 totalt. Belgiske Tom Franckx-Goen red IPS Bon Bravour til 8,64. Hingsten er etter Painted Black/Chronos. Emmelie Scholtens og Borencio tok 8. plassen etter å ha oppnådd 8,4. Borencio er etter Florencio/Lord Sinclair.

Dansk Varmblod falt i år utenfor topp ti, men tok til gjengjeld 11. og 12. plassen. Sanne Henningsen og Atterupgaard’s Final Kiss ble beste danske ekvipasje med en total på 8,18. DV-hingsten er etter French Kiss/Diamond og eies av Munkdal Aps. Like bak med 8,16 kom Andreas Helgstrand med N.O.H.’s Daijoubo etter Daddy Cool/Picandt.

 

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*