Til dansk Eliteskue

Dette innlegget ble publisert 2. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
Sarastro (foto: privat)

Det norskoppdrettede føllet Sarastro ble i helgen reservefløy på føllskuet i Ikast. 

Hanne Hertzbergs føll Sarastro (e. Soreldo) under hoppen Di Weola (e. Don Crusador/Weltmeyer/Prince Thatch xx) oppnådde i helgen et flott resultat på føllskuet i Ikast. Hingsteføllet ble reservefløy blant de dressurbetonte hingsteføllene og fikk billett til Eliteskuet på Vilhelmsborg 8. – 11. september.

Sarastro oppnådde 9 for type og trav, 7 for skritt og 8 for galopp.

Di Weola e. Don Crusador/Weltmeyer/Prince Thatch xx og eier Hanne Hertzberg.

Di Weola
Hans mor, Di Weola, ble beste eksteriørhoppe i region 4 i Dansk Varmblod i fjor. Hun endte opp med ærespremie og karakterene 9-8-8-7-7-8-9-9-9. Hun er også kåret i Hannoveranerforbundet.

– Jeg er opptatt av at hopper, i likhet med hingster, kåres i flere forbund for derved å gi kjøpere av avkom frihet til å velge avlsforbund. Dette er viktig dersom avkom eksporteres til andre land. I tillegg er det et kvalitetsstempel og en betydningsfull innsatsfaktor i «produktet», uttalte Hertzberg til Avlshest.no i 2010.

Under Dansk Varmblods private hoppekåring på Tune i 2010 oppnådde Di Weola en R ved sin 1-dagsavprøvning. Dommerne gav henne blant annet 9 i galopp, mens både dommere og testrytter ga karakteren 9 for ridbarhet og 8,5 i kapasitet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*