JJ Fuji sikret seieren

Dette innlegget ble publisert 21. august 2011 og innholdet kan være utdatert.

JJ Fuji etter Fürstenball/Deemster tok hjem gangartsseieren for JJ Horses under årets føllfestival. 

Det ble en spennende avsluttning på dagen, da hele syv av de dressurbetonte føllene oppnådde 9 i helhet og dermed var med og kjempet om tittelen JJ Horses Dressurføll. En av disse var hingsteføllet Jitrois, etter Kristin Andresens hoppe Vanilla, som er mor til vinnerne de siste to årene. Men etter den første frasorteringen var det katalognummer 36, Rayana C, katalognummer 55 JJ Ruslana og katalognummer 64, JJ Fuji som stod igjen i ringen.

Dommere Poul Graugaard og Ole From Christensen bestemte seg for JJ Fuji, og sparte ikke på superlativene i beskrivelsen av hoppeføllet.

– Et føll av fremragende type, edelt, høystilt og harmonisk med godt fundament, sa Poul Graugaard som beskrev hoppas gangarter som simplethen fantastiske.

– Det er et taktfast skritt, et fremragende trav og en super velbalansert galopp.

Dommerne endte dermed på karakterene 9 for type, 8 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt, og 9-tall for trav og galopp. JJ Fujis mor er RDS-hoppa JJ Donatella som er etter Deemster/Campari M. Faren Fürstenball representerte Tyskland i årets Unghest-VM hvor han ble nummer 13. i 5-årsfinalen.

– Et superlekkert føll
Andreplassen tok Rayana C, en JJ RayBan-datter, oppdrettet av Torhild Christiansen.

– Et utrolig velgående og superlekkert føll, sa dommer Poul Graugaard. Dommerne ga 9 for type, 8 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt, 8 for trav og 9 for galopp. Rayana C vant tidligere på dagen avkomsklassen for JJ RayBan-føll.

– Et stort, høystilt, edelt, utrolig elegant føll som henger fantastisk godt sammen. Det utstråler kvalitet i hele kroppen, med et taktfast skritt, et rommelig trav og en god galopp.

Rayana C vant bedekningsrettigheter fra Stutteri-ML, og ble også invitert til å delta ved Dansk Varmblods Elitehoppeskue i september. Moren JJ America er etter Blue Hors Armano.

JJ Horses sikret seg også tredjeplassen med JJ Ruslana. Hoppeføllet etter Tailormade Rush/Sandro Hit fikk karakterene 9 for type, 8 for kropp, 8 for ben, 7 for skritt, 9 for trav og 8 for galopp. Hun ble beskrevet som meget elegant og velgående.

– Ett passende stort, meget harmonisk føll med godt fundament. Skrittet er taktfast, travet er fremragende og galoppen særdeles god, sa Poul Graugaard.

De øvrige som fikk 9 i helhet var ML Made for Fun etter Sir Cisco/Faschingprinz, Hovs Zafetto etter Blue Hors Zack/Bolero, Jitrois etter Jazz/Depardieu og Kinndalens Destination etter Crelido/Democraat.

Mer om disse og alle Føllfestivalens avkomsklassevinnere kommer. 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*