– Jevnt over god kvalitet

Dette innlegget ble publisert 15. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
Alfas Olympus ble beste sprangføll i region 3 (foto: Christine Reksten).


Alfas Olympus og Stallknektens Amadeus ble henholdsvis beste sprang- og dressurføll da region 3 avholdt sin utstilling søndag.
Alle foto: Christine Reksten 

Hedmark og Oppland arrangerte sitt føll- og unghestskue på Lier Gård på Stall Alfa 14. august. Det var i utgangspunktet få påmeldte, og i tillegg måtte noen trekke seg. I alt møtte seks føll og én unghest for å bli bedømt av dommerne Liv Borg og Magne Lilleeng. Grunnet utstillinger i region 1 og 2 samme helg var det vanskelig å få nok dommere, slik at Lilleengs føll måtte vises utenfor klassen. Utstillingsreglene krever nemlig at to dommere må bedømme for at resultatet skal være stambokmeritterende.

Alfas Omega ble beste hoppeføll med sprangavstamning (foto: Christine Reksten).

Sprangføll

Det ble vist fire avkom etter den NV-kårede hingsten Coronodo II (e. Corrado I/Rebel Z). Alle har Lisa og Alf Kjetil Andresen som oppdrettere og eiere. Av disse fire var Alfas Omega (ue. Laurin) best. Dommerne beskrev hoppen som et føll av god type med meget gode bevegelser, særlig i trav og galopp. Hun fikk 8,5 i helhet og er dermed kvalifisert for finale på Stall-K den første helgen i september.

I hingsteklassen var det én deltaker, men til gjengjeld var dette også føllet som ble beste sprangføll for dagen. Alfas Olympus e. Coronado II/Landlyst Sir Barry ble beskrevet som et føll som eide banen fra første steg. – Et harmonisk, velutviklet hingsteføll av meget god type med meget gode bevegelser, var karakteristikken fra dommerne. Han ble stilt i kvalitetsklasse I med 9 for type, galopp og helhet. Føllet, som også er oppdrettet av Lisa og Alf Kjetil Andresen, er dermed også klart for Eliteskuet.

Dressurføll

To hoppeføll var meldt, men kunne ikke møte av ulike årsaker. Regionen vil, ifølge Magne Lilleeng, legge opp til at disse to – og eventuelt andre føll – kan få en ny sjanse ved en hjemmekåring litt senere i august.

Stallknektens Amadeus ble beste dressurbetonte føll (foto: Christine Reksten).

Et hingsteføll møtte med dressurbetont avstamning. Stallknektens Amadeus e. Ampère/Painters Row er oppdrettet av Kjetil Skaugen. Hingsteføllet har en et år eldre helsøster som ble Årets dressurføll i Norsk Varmblod i 2010, nemlig Stallknektens Amy. I likhet med sin søster fikk Stallknektens Amadeus svært gode karakterer. Dommerne beskrev det som et edelt, høystilt hingsteføll av meget god type og med meget gode bevegelser. Her ble det gitt karakteren 9 for type, galopp og helhet – og også i år kan Skaugen ta turen til Eliteskuet med beste dressurføll fra region 3.

Lilleengs hoppeføll stod utenfor klassen og premiering, men LL Royal Delay e. Royal Olymp/Sandro Hit ble av Liv Borg alene bedømt til 9 i type, kropp, trav, galopp og helhet.

Unghest

Også her var det kun én deltakende hest. 2-årshoppen Vestheims Electra e. Euroman/Lancier er oppdrettet og eies av Trond Amlie. Dommerne mente at det er en hoppe med mange gode kvaliteter som nok vil komme bedre frem senere. Hun ble dømt til 7 i helhet og kom dermed i kvalitetsklasse II.

Alt i alt mente dommerne at det var en utstilling med få deltakere, men at det var jevnt god kvalitet. Noen føll utmerket seg spesielt, og de håper å se disse igjen i landsfinalen på Stall-K. – Det var en avslappet og god stemning rundt arrangementet, og værgudene var også på vår side – de første regndråpene kom da vi var i ferd med å pakke sammen etter utstillingen, skriver Magne Lilleeng.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*