– Jeg er kjempefornøyd med Disney

Dette innlegget ble publisert 7. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney e. Tobajo Picez/Walt Disney. (Foto: Eva Kindahl)

Trude Hestengen red Tobajo Pik Disney til en 9. plass i gårsdagens trøstefinale for de seks år gamle hestene i Verden.

Ekvipasjen fikk en totalsum på 7,82 og Trude var godt fornøyd med de siste to dagene.

– Jeg er kjempefornøyd med Disney både i går og i dag. Vi hadde en dyr taktfeil i skrittet i går som trakk mye ned og de ville gjerne ha litt mer power, så i dag ga jeg gass og Disney gikk virkelig godt, sa Trude fra Verden lørdag.

Dommerne belønnet ekvipasjen med 7,8 for travet. De mente rytmen og balansen var ok, men ønsket seg at hesten skulle bære mer vekt bak. De beskrev skrittet som korrekt, men ville se mer aktivitet og at hesten jobbet mer gjennom kroppen, og ga karakteren 7,5. For galoppen ga de karakteren 7,8 og og påpekte at rytmen er korrekt, men at de ønsket seg at hesten var litt lettere på foten. For ettergift og generelt inntrykk ga de to rene åttetall. Kommentaren her var at det var et pent program og en hest de hadde tro på for fremtiden.

– Det var veldig moro å slå to danske og to svenske  hester. Og med kommentar fra dommerne at det er en hest de har tro på for fremtiden er jeg bare kjempefornøyd, sier Trude som har hatt god hjelp av danske Andreas Helgstrand under mesterskapet.

– Andreas Helgstrand har hjulpet meg her nede og og han var også veldig fornøyd, avslutter Trude.

Vivelstads Renoir til 6,5
Mette Hansson startet også trøstefinalen med sin NV-hingst Vivelstads Renoir etter De Noir/Resident. Ekvipasjen fikk ikke like god uttelling som i kvalifiseringen og endte på en 22. plass med 6,4 som totalsum.

Om travet sa dommerne at det i dag manglet rytme både innledningsvis og mot slutten av programmet. De ønsket seg også mer oppoverbakketendens i travet, og ga karakteren 6,2. De beskrev skrittet som korrekt, men ønsket seg mer aktivitet, lengre steg og mer frihet i skulderen, karakter 6,7. I galoppen etterlyste de også bedre rytme og påpekte at hesten slet med balansen og dermed bæringen. De ga derfor 6,8 for galopp. For ettergift ga de 5,8 grunnet problemer underveis i programmet, inkludert i galoppbyttene. Under generelt inntrykk bemerket de at hesten nok ikke hadde sin beste dag. De synes ikke hingsten var helt der den skal være i forhold til treningsskalaen, og var dessuten ikke nok på hjelperne. Karakter 6,5.

– Jeg var fornøyd med 1. dag og synes jeg hadde et godt utgangspunkt for 2. runde. Renoir var også bedre på oppvarmingen lørdag, men ble dessverre sterkt preget av trykket fra publikum og arenaen da vi kom inn, noe som ga mye spenning gjennom hele programmet og dermed for mange feil. Det gikk dermed utover alle karakterer. Selvfølgelig litt kjedelig å avslutte med dårligere resultat 2. dag, men fikk allikevel positive tilbakemeldinger om hesten i protokollen, sier Mette Hansson.

– Stevnet har uansett vært en stor opplevelse og verdifull erfaring både for egen og hestens del.

Trøstefinalen for de 6 år gamle hestene ble dømt av S. Baarup, M. Colliander, A.R. Gardner og M. Sanders v. Gansewin.

Mette Hansson og Vivelstads Renoir. (Foto: Eva Kindahl)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*