– Høy kvalitet

Dette innlegget ble publisert 14. august 2011 og innholdet kan være utdatert.
S.E. Embla (e. Favorit Ask/Crelido/Corland) ble beste føll ved utstillingen til Region 2 (Oslo og Akershus).

Åtte føll møtte til utstilling på Nordre Hauger Gård i Lørenskog, og seks av disse ble stilt i premieklasse I. Dagens beste føll ble hoppeføllet S.E. Embla.

Av de fem dressurbetonte føllene fikk fire 1. premie og videre adgang til Eliteskuet med åtte i helhet, mens to av de tre fremmøtte sprangbetonte føllene fikk adgang til landsfinalen på Stall-K i begynnelsen av september.

– Det var deilig å se så mange gode føll, forklarte dommer Jens Søgaard (DK) som mente at kvaliteten på føllene var høy. – Men det var ett føll som overstrålet dem alle – et meget uttrykksfullt og velutviklet føll, sa Søgaard om dagens beste føll i Region 2, S.E. Embla etter Favorit Ask/Crelido som er oppdrettet av Nils og Åse-Berit Jamne. Moren S.E. Chloé (e. Crelido/Corland) ble Årets 2-årshoppe i sprang i Norsk Varmblod i 2009.

Asaks Mr. Bojangles (e. Balou du Rouet/Kalahari) fikk adgang til Eliteskuet.

Søgaard og Cecilia Walin ga føllet 9 for type, 8,5 for kropp, 8,5 for ben, 7 i skritt, 7,5 i trav og 9 for galopp og helhetsinntrykk. – Et helt fantastisk imponerende føll. Det er et høystilt, velutviklet føll med pent hode, en passe lang og velformet hals, en middellang skulder og manke. Den har middels stort salleie, men til gjengjeld har den et langt og muskelsatt kryss.  Vi har bemerket at den har et meget velstilt fundament, den står meget korrekt.  Den har en fantastisk rommelig og meget smidig galopp med meget god balanse, sa Søgaard på vegne av dommerne.

Det andre sprangføllet som fikk billett til Eliteskuet, var hingsten Asaks Mr. Bojangles e. Balou du Rouet/Kalahari. Fuksen er oppdrettet og eies av Asak Hestesenter og fikk 8 for type, 8 for kropp, 7,5 for bein, 7 i skritt, 7,5 i trav og 7,5 i galopp. Dommerne mente det var et passende stort  og harmonisk føll med tydelig kjønnspreg. Den har en velformet hals og et særdeles godt formet kryss. Skrittet ble beskrevet som kort, mens travet og galoppen var energisk.

Fire dressurføll til Eliteskuet

HJ Saga (e. Royal Olymp/Paridor).

 

Sequoia (e. Royal Olymp/Davignon).

Av de fire dressurføllene som fikk åtte i helhet, var tre etter Royal Olymp. Om HJ Saga med Paridor på morssiden sa dommerne at hoppen var et passende stort føll av god type. Den har pent hode, et velmarkert salleie, et middellangt markert kryss. Den har gode ledd og vinkler. De ønsket seg mer innundergripen i trav så den fikk mer bæring, men galoppen ble beskrevet som rommelig og med god bæring. Karakterene ble 8 i type, 7,5 for kropp, 8 for ben, 8,5 i skritt, 7 i trav, 8 i galopp og altså 8 i helhet. HJ Saga er  oppdrettet og eies av Hege Jønni.

Sequoia (e. Royal Olymp/Davignon) ble beskrevet som et feminint og høystilt føll av god type. Hun har en passe lang og velansatt hals, med skrå skulder og velmarkert manke og kryss. Hun har gode ledd og vinkler, men er litt rett i hasene. Skrittet var taktmessig, og travet er elastisk, men dommerne ønsker mer innundergripen. I galoppen fikk føllet beskrivelsen rommelig. Dette ga karakterer 8 på alle punkter unntatt travet, hvor hun fikk 7,5.

Patricias Red Diamond (e. Royal Olymp/Splitau).

Hingsteføllet Red Diamond (e. Royal Olymp/Splitau) er oppdrettet av og eies av Marianne Halvorsen. Dommerne beskrev det som et harmonisk, passende stort føll av god type og med et godt uttrykk. Den har et pent hode, en skrå skulder og et godt salleie, men er litt flat over krysset. Videre ble det sagt at føllet har litt bløte koder, men har et riktig godt og ledig skritt med godt overtramp. Dommerne ønsker mer løft i trav og galoppen og mer oppoverbakketendens, men mente føllet hadde gode bevegelser. Føllet ble belønnet med 8 i type, 8 i kropp, 7,5 for ben, 8,5 i skritt, 8,5 i trav, 7,5 i galopp og 8 i helhet.

Showmann (e. Sir Oldenburg/BH Don Romantic).

Hingsten Showmann er etter Sir Oldenburg. Moren er den 1. premierte hoppen Piri-Piri (e. BH Don Romantic/Davignon), som ble Årets Hoppe i 2009. Oppdretter og eier er Cecilie Kilde. Om denne sa dommerne at det er et høyreist, velstilt føll av god type. Den har en passende lang og velformet hals, og god skulder med en godt markert manke. Krysset er middels langt, men muskulært. De påpekte videre at den stod veldig korrekt i sitt fundament. I skritt og trav ønsket de seg mer frihet i overlinjen, mens galoppen ble beskrevet som energisk og med god bæring. Dette ga 8,5 i type, 8 i kropp, 8 i ben, 7,5 i skritt og trav, 8 i galopp og 8 i helhet.

 

1 Comment

  1. Gratulerer så mye! Dette skal vel bli en fremtidig avlshoppe? 😉 gullkantet stamtavle iallefall! 🙂

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*