Avkomsklasse Tobajo Picez

Dette innlegget ble publisert 22. august 2011 og innholdet kan være utdatert.

 

Lerskalls Picasso Supreme var en klar vinner i klassen for føll etter Tobajo Picez.

Hingsteføllet var det eneste i klassen som fikk 9 i helhet, og tok også med seg to 9-tall for kropp og galopp. Ellers ga de to dommerne 8 for type, skritt, trav og ben. Lerskalls Picasso Supreme er oppdrettet av Antje Heinrich på hoppen Z Op’s Suzette etter Solos Landvind.

– Et fremragende føll med store rammer som henger riktig godt sammen, sa dommer Poul Graugaard. Senere på dagen gikk hingsteføllet helt til topps og tok seieren i Bråten Gårds Sprangføll.

H.H. Celando etter Tobajo Picez/Celano

Faren Tobajo Picez har vist at han avler både sprang- og dressuravkom og under Føllfestivalen ble fem sprangbetonte og to dressurbetonte føll ble bedømt i denne avkomsklassen.

Hingsten har så langt to kårede sønner i Norsk Varmblod, dressurbetonte Tobajo Pik Disney og sprangbetonte Royal Butterfly.

Tre føll ble tatt ut før dommerne bestemte seg for vinneren. De to andre var H.H. Cezlando og Lia’s Elnino. H.H. Cezlando har Celano på morssiden og er oppdrettet av Hanne Haarberg. Hingsteføllet ble stilt som sprangbetont og ble beskrevet som høystilt og elegant av særdeles god type. De ga karakterene 8 – 8 – 7 – 7 – 7 – 8 – 8.

Lia’s Elnino har Zardin Firfod på morssiden og var dermed kategorisert som dressurbetont. Hingsteføllet er oppdrettet av Line Ballestad og fikk karakterene 8 – 7 – 8 – 7 – 7 – 8 – 8.

De øvrige sprangbetonte føllene var Martez, Gjeteruds Olympic og Herviks Gård Marcez. Gjeteruds Olympic er oppdrettet av Gjeterud Gård på hoppa Olida etter Zeolit, men kom i følge med en 2 år gammel «onkel» ettersom hans mor er død. Det andre dressurbetonte føllet som stilte var Tobajo Porto Alegre som er oppdrettet av Tobajo Sportshorses. Hingsteføllet er etter hoppa Rikarda som er etter Rabano.

1 Comment

  1. Utrolig fint bilde av gutta mine nederst 🙂 Bør nesten nevnes at også onkel Magico (LR’s Papa Magico) var morløs da han var på føllfestivalen for to år siden, han hadde med seg en tykk ponnifostermor som moralsk støtte…

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*