Sandro Gold ut av avlen

Sandro Boy (e. Sandro /Grannus) gjestet Oslo Horse Show i 2009. Nå er hingsten pensjonert fra sporten.


Sveriges eneste godkjente Sandro Boy-sønn tas ut av avlen. 

Den 3-årige Sandro Gold (ue. Landadel) tas ut etter en sesong med god sædkvalitet, men med lav drektighet. Hingsten var den eneste 3-åringen av sprangbetont avstamning som ble kåret i ASVH i år. Mottakelsen av hinsten i avlen har vært mer enn bra, og det lave drektighetsresultatet er en overraskelse for hingsteholderne Harald Price og Magnus Österlund ettersom spermen har hatt god kvalitet og tilsynelatende har klart transporten uten problemer.

– Vi undersøker dette videre og venter svar fra SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt, journ. anm.), forteller Harald Prince til Tidningen Ridsport. Eierne har sammen med Falbygdensstutteri besluttet å avslutte sesongen og konsentrere seg om å finne årsak og løsning. Resultatet fra undersøkelsen kan gi svar på om det handler om tilfeldige problemer eller i verste fall sterilitet.

De siste årene har det vært tilfeller av flere hingster som har hatt god sædkvalitet, men som har vært sårbare for transportprosessen, skriver Tidningen Ridsport.

– Vi er veldig lei oss for at vi må ta denne avgjørelsen som påvirker de hoppeeierne som har vist interesse for Sandro Gold, men dette påvirker oss som hingstens eiere i enda større grad.

Kilde: Tidningen Ridsport

Be the first to comment

Legg inn en kommentar