Over til NRYF

Dette innlegget ble publisert 6. juli 2011 og innholdet kan være utdatert.

Norsk Varmblod melder i dag på sin hjemmeside at de venter på en formell avklaring rundt uttaket til Unghest-VM i dressur fra Norges Rytterforbund.

Selve uttaksarrangementet ble avholdt torsdag og fredag i forrige uke og det ble da opplyst at avgjørelsen ville bli annonsert av Norsk Varmblod 5. juli. Onsdag morgen skriver avlsorganisasjonen på sin nettside:

«Innstillingen fra uttakskomitteen (Wim Ernes og Øivind Ødemotland) angående hvem som er aktuelle for unghest-vm dressur er nå klar, vi venter imidlertid på en formell avklaring og kvalitetssikring av uttaket fra Norges Rytterforbund. De aktuelle ekvipasjene kontaktes og uttaket offentliggjøres så snart dette er i orden.»

Den korte meldingen er undertegnet sekreteriatet i Norsk Varmblod. Selv om det er Norsk Varmblod som har organisert selve uttaket er det formelt det nasjonale forbundet, i Norge NRYF, som skal innstille de aktuelle ekvipasjene. I den offisielle proposisjonen fra FEI står det følgende om selve uttaksprosessen:

The World Breeding Championship for Young Horses in Dressage will be organised under FEI Rules with the support of the World Breeding Federation for Sport Horses. The selection procedure will be decided by the relevant National Federations in cooperation with the breeding organisation(s) in their country. The horses must have shown results of at least 65% in a selection procedure in appropriate Young Horse Classes at national level.

Slik de siste års uttak har fremstått har Norsk Varmblod tatt over mer og mer styringen med dressuruttaket, mens det på sprangsiden har vært Norges Rytterforbund som har tatt avgjørelsene. I fjor bestod uttakskomiteen på sprangsiden av landslagssjef Marit Stranden, NRYFs unghesttrener Lars Rasmussen, GU-S representanter Nina Braaten, Nina Rasmussen og Norsk Varmblods representant Tormod Bakke Johnsen. Selv om dressuruttaket ble gjennomført av en uttakskomite ledet av danske Kurt Christensen, ble deres avgjørelse omgjort av Norsk Varmblod kort tid etter at den ble annonsert.

Norsk Varmblod har i år kommunisert at de ikke vil vike på kravet om at dressurhestene skal være NV-stambokførte, med mindre det er snakk om NV-kårede hingster registrert i andre forbund. Når det gjelder spranguttaket skriver de kun at «det jobbes for et lignende system for Unghest-VM i sprang, (…)». Det foreligger for øyeblikket ikke oppdaterte kriterier for Unghest-VM i sprang for 2011.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*