Dramatikk i Sverige

Uttaket til Unghest-VM i dressur har ikke gått knirkefritt for svenskene i år. Mandag gikk laglederen av. 

ASVH annonserte i helgen at det har blitt endringer i 6-årstroppen til Unghest-VM i dressur. Den uttatte Sir Dee (e. Sir Donnerhall/Fabergé) erstattes av førstereserven Wellington (e. Weltman/Campari M). Beslutningen om endringen kom lørdag kveld og ble tatt av styret i ASVH (Avelsföreningen för den varmblodiga hästen) og SvRF (Svenska ridsportförbundet).

Uttakelsen av Sir Dee har vakt stor debatt, ikke minst på www.tidningenridsport.se. Ifølge SvRF er anledningen til endringen at ASVH og SvRF ikke anser at man kan gi dispensasjon til en hest som ikke er grunnregistrert som SWB eller er en godkjent, utenlandsk-født hingst ifølge kriteriene for uttaket. ASVH og SvRF ber Sir Dees rytter Magdalena Skatt om unnskyldning og beklager de vanskeligheter som dette kan ha forårsaket.

Går av med umiddelbar virkning
Som et resultat av ASVHs styrebeslutning om å endre laguttaket melder i kveld Tidningen Ridsport at Jan-Ove Olsson avgår som lagleder med umiddelbar virkning.

– En trist sorti etter sju års arbeid, men jeg ønsker alle lagdeltakere lykke til i Verden, meddeler den tidligere svenske UVM-generalen.

– Jeg respekterer selvsagt ASVHs styrebeslutning, selv om jeg ikke deler deres mening. Dette er kjedelig ettersom jeg og Bo Jenå har handlet etter retningslinjer som vi har ansett som offisielle. Å så endre på forutsetningene under reisens gang er problematisk. Vår ambisjon har alltid vært at det skal gå bra for svensk avl og sport, jeg har brukt 35 år i den hensikt, meddeler Olsson til Tidningen Ridsport.

ASVHs leder Per Lundberg anser at de uttaksansvarlige gikk utenfor de oppsatte retningslinjene da de gav dispensasjon til Sir Dee. – Styret reagerte umiddelbart og tok en rask og enhetlig beslutning, forklarer Lundberg som også er leder i SvRFs dressurkomité.

Det er ikke klart hvem som blir ny lagleder.

Den kårede hingsten Wellington ble med sin rytter Jeanna Högberg nummer ti i finalen for 6-åringer i Falsterbo. Trude Hestengen på Tobajo Pik Disney ble nummer seks.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar