Sterke hoppestammer

Dette innlegget ble publisert 6. mai 2011 og innholdet kan være utdatert.

Pari-Florenze.

Helsøster til en nykåret 3-årshingst i Dansk Varmblod står nå i Norge og trenes av Jonas Elvebakk.

3-årshingsten Freezbee-Pari e. Firenze/Akinos/Astaire ble kåret under hingstekåringen i Herning for et par måneder siden.  Allerede som føll ble han beste hingsteføll i region 6 i Danmark, og tatt ut til Eliteskuet. Hingsten kommer ut av en særdeles sterk hoppestamme, som er velkjent i Danmark.

3-årige Freezbee-Pari ble kåret i Dansk Varmblod i mars. Nå står helsøsteren i Norge.

Hans mormor, gullmedaljehoppen Ann-Pari, er mor til gullmedaljehoppen og årets hoppe i 2000, Pari Luna (e. Loran). Hennes helsøster, Pari-Lord er mor til Grand Prix-hesten Paragon (e. BH Don Schufro) som gjør stor suksess i USA. Pari-Lord er også mor til hoppen Panama (e. Rambo) som i 2006 ble USAs totalt beste dressurbetonte unghest.

Hans mor, Pari-Ann (e. Akinos) er også mor til den 4-årige Pari-Florenze som er hans helsøster. Det er denne hoppen som nå står på Solberg Gård i Norge og skal ris av Jonas Elvebakk. Hun var i 2-årsfinalen for de gangartsbetonte hoppene ved Eliteskuet i 2009, og ble beste gangartsbetonte hoppe ved hoppekåringen i region 6 i 2010, og tildelt sølvmedalje ved Eliteskuet samme året.

Det er samarbeidet med Stutteri Gravgaard i Danmark som ligger til grunn for at det nå er to hester fra det danske stutteriet i trening i Norge. – Hensikten med samarbeidet er nettopp at vi som ryttere får tilgang til topp hestemateriale fra de beste hoppestammer, skriver Triumph Dressage, og rapporterer at hoppen etter kun et par rideturer er svært spennende og tiltalende, med stor gålyst.

Hoppen utdannes med henblikk på årets unghestchampionater både i Norge og Danmark.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*