Hoppenes år i Sverige

Dette innlegget ble publisert 3. mai 2011 og innholdet kan være utdatert.

ASVH har bestemt at 2011 skal stå i hoppenes tegn.

Den svenske avlsorganisasjonen vil dette året gjennomføre flere tiltak for å styrke fokuset på hoppene i avlen. Avlsleder i ASVH, Emma Thorén Hellsten, skriver i sin blogg at de dette året vil satse på en rekke prosjekter og aktiviteter knyttet til avlshoppene i populasjonen i det de har kalt «stoets år».

– Gjennom selektionspaketet ønsker ASVH å løfte frem de beste hoppene i hver disiplin og oppfordre til at disse bedekkes.

– Stoutvärderingsenkäten er et verktøy på nett hvor man kan krysse av for egenskaper hoppa har og få en automatisk tilbakemelding på individets avlspotensiale. Resultatet vil bli veldig omtrentlig, og er tenkt å være en grov guide mest beregnet på uerfarne avlere.

– Sto-poolen er en liste over hopper som lånes ut til avl og som oppfyller ASVHs krav til kvalitet.

– Det er ønske om en stopris til beste hoppe i hver alderskategori under avlschampionatet.

– Rikssto – hvert år utnevnes beste 3 år gamle ASVH-hoppe. Arrangementet skal nå få en ansiktsløftning for å øke populariteten.

Stimulanspaketet ønskes trappet opp, da det viser seg at avkommer etter «stimulanssto» er signifikant bedre enn de resterende i sin aldersgruppe. ASVH har hatt stimulanspakken for 3 år gamle diplomhopper siden 1999.

ASVH lover dessuten å bli flinkere til å oppgi også morens navn når avkommene omtales, ikke kun far og morfar.

9. – 10. april avholdt ASVH en avlskonferanse hvor flere av tiltakene ble diskutert med de oppmøtte medlemmene. Du kan lese mer om tiltakene i bloggen til Emma Thorén Hellsten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*