Hoppene seiret

Dette innlegget ble publisert 2. mai 2011 og innholdet kan være utdatert.

Molly Malone vant den innledende unghestklassen (foto: privat).

Det ble nok en helg med flotte norskoppdrettede plasseringer under den andre uken av Drammen Spring Tour på Linnesvollen.

Molly Malone (Spender S/Prospect Pride) suste inn til førsteplass i unghestklassen for 5- og 6-åringer torsdag og ble ridd av Fiona Leona Bach-Gansmo. Den 6-årige hoppen er oppdrettet av Edvin Bach-Gansmo. Klassen hadde 47 startende og 12 plasserte. Ana Marie Teigen oppnådde også plassering med Sabrine (Löjtnantshjärta x Bernstein) i Bronze Tour samme dag, mens Ulrich Z og Malin B. Hansen fikk tredjeplass i Gold Big Tour. Hingsten e. Darco/Ramiro Z er kåret i Norsk Varmblod, Tyskland, Sverige, Danmark og Zangersheide.

Vallaken CC Top og Suzanne Bjørnsen fikk en flott 3. plass i 145 cm.

I fredagens Gold Big Tour ble det en flott tredjeplass til CC Top (Ladiesdream x Nimmerdor), som er oppdrettet av Stall CC i Spikkestad. Familien Bjørnsen kjøpte hesten på auksjonen under Breeders i 2002. Da var han to år og kostet 20 000 kroner. Av de seksten plasserte i klassen oppnådde også Ida Johansen plassering på den norskfødte hoppa Lady Catalina. Også denne 10-åringen er oppdrettet av Stall CC i Spikkestad, og er etter Nimmerdor x Centauer Z.

I fredagens unghestklasse ble det en tiendeplass til torsdagens vinnere, Fiona Leona Bach-Gansmo og Molly Malone. På 12. plass, som siste plasserte, finner vi Solveig Fotland Newermann  på Røds Payday, en seksårig hoppe e. Padinus/Amicello oppdrettet av Merete Rød.

Tonje Reiten og Ekras Lou Lou. (Foto: Stutteri Ekra Gård)

Gledelig ble det også seier til en norskoppdrettet hest samme dag, i Silver BigTour. Nina Braaten red den 13 år gamle hoppen Ekras Lou Lou, som er oppdrettet av Ekra Gård. Hun er etter Laurin/Billion xx, og fikk føll etter Carthago som 4-åring. Hun har hatt stor suksess på feltrittsbanen med Tonje Reiten i både inn- og utland. I samme klasse ble det plassering til Elise Bjerkman og Lillebergs Lanzeta (e. Lancier/Robin Z), en 9-årig hoppe oppdrettet av Lene Renate Berg.

Lørdag ble det i dagens første klasse, Silver Small Tour, plassering til Pernille Aronsen og norskoppdrettede Heart Breaker. Den nykårede hingsten Grauffs Luciano (e. Lansing/Corrado I) oppnådde en fin tredjeplass med Maria Rege i juniorklassen Junior Small Tour hvor det var 42 startende. Dagen etterpå oppnådde ekvipasjen en sjetteplass. Også den 12 år gamle hoppen Lafajette OL (e. Solos Landtinus/Hockey), oppdrettet av Ove Hansen, oppnådde plassering med rytter Marthe Sjøstrøm Andersen.

Det ble til nok en plassering for Ana Marie Teigen og Sabrine (e. Löjtnantshjärta/Bernstein) i Bronze Tour Prix. Også en annen norskoppdrettet hest fikk plassering i denne klassen – en welsh ved navn Lord Celebration og Bente Forberg kapret 15. plassen av i alt 65 startende. Lord Celebration er en kåret hingst for welsh og sportsponni på 8 år e. Nebo Celebration/Lasgrug Sparkling Boy.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*