Fløyhingsten fikk flest poeng

302 Durrant e. Warrant/Voltaire/Calvin Z ble satt fremst av de hollandske dommerne i februar.

Etter 70-dagerstesten i KWPN ble seks spranghingster og fire dressurhingster godkjent for avl.

Blant spranghingstene var det Warrant-sønnen Durrant (ue. Voltaire) som scoret best med 83,5 poeng. Under kåringen i februar ble hingsten satt på fløyen av kåringskommisjonen. Også dressurhingsten Don Tango (e. Contango/Jazz) oppnådde den samme poengsummen som var høyest i det dressurbetonte holdet.

Spranghingster

Durrant (e. Warrant/Voltaire) fikk 8 på ridbarhet og reflekser. For galopp, teknikk, kapasitet og potensial fikk han 8,5. Kåringskommisjonen mener Durrant kan forbedre galopp og reflekser hos hopper, men at han bør brukes på lange hopper.

Dynamo (e. Andiamo/Winningmood van de Arenberg) fikk to poeng mindre enn Durrant. Han overbeviste i sprangdelen og fikk 8,5 for teknikk, kapasitet og potensial som spranghest. Dynamo kan fobedre galopp, sprangteknikk og kapasitet.

Dakar VDL (e. Cardento/Nimmerdor) er halvbror til den KWPN-godkjent Boss (e. Indoctro) og fikk 79 poeng. Hingsten ble belønnet med 8,5 for kapasitet.

Dutch Design (e. Dollar de la Pierre/Calvados) fikk 82,5 poeng og mottok et 9-tall for kapasitet. Travet er ikke helt taktmessig, men i galopp imponerte sønnen etter indeks-topperen Harmonie (e. Calvados). Hingsten kan forbedre galopp og kapasitet.

Dakota VDL (e. Casall/Contender) fikk 78,5 poeng og kan forbedre teknikken i hoppene.

Dantos HBC (e. Cantos/Numero Uno) er den første godkjente sønnen etter Cantos. Totalt fikk han 76,5 poeng. Dantos kan forbedre hopper som er bygget nedover, samt smidigheten og balansen i galoppen, i tillegg til sprangteknikken.

Dressurhingster

Don Tango (e. Contango/Don Gregory) fikk flest poeng av dressurhingstene.

Don Tango (e. Contango/Jazz) fikk 8 for skritt og galopp og 8,5 for trav. Han fikk 9 for ridbarhet, temperament, selvbæring og balanse og en total på 83,5 poeng. Hingsten har en klasse C i røntgen for osteochondrose i den høyre hasen, men kåringskommisjonen mener at hesten har nok kvaliteter til å kompensere for dette.

Dorado (e. Krack C/Rosseau) sluttet med en total på 82,5 poeng. Han fikk 7,5 for smidighet, 8 for trav og selvbæring, 8,5 for skritt, galopp og ridbarhet. Han anbefales for hopper som har nok «blod» i stammen og som er bygd i oppoverbakke.

Diego (e. Negro/Don Gregory) fikk 79,5 poeng. Hingsten fikk 8 for skritt, trav, galopp, smidighet og selvbæring og 7,5 for ridbarhet. Diego er anbefalt for hopper med nok «blod» og god selvbæring. Hans forventede fertilitet er ansett som middels.

Dream Boy (e. Vivaldi/Ferro) fikk 7,5 for skritt, trav og smidighet. Videre fikk han 8 for selvbæring, ridbarhet og potensal og 8,5 for galopp. Han fikk en total på 78,5 poeng og er anbefalt for å forbedre galopp og eksteriør, og for lange hopper.

 

 

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar