Disse er mest populære

BH Don Olymbrio (e. Jazz/Ferro) topper foreløpig bedekningsstatistikken i Dansk Varmblod.

En KWPN-hingst topper den foreløpige bedekningslisten i Danmark, hvor det kun finnes én spranghingst inne blant topp ti.

Tailormade Temptation og Michael Grønne Christensen vant Stall-Ks 4-års Cup i 2009.

Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Ferro, som ble innkjøpt av den danske avlsstasjonen under auksjonen i KWPN i februar, har fristet de danske hoppeeierne. Per dags dato er det den røde hingsten som topper statistikken over bedekninger i Dansk Varmblod med et antall på 68 (pluss 12 øvrige bedekninger i andre forbund).

Som nummer to finner vi Tailormade Temptation, som har fått registrert 54 stykker (9 øvrige). Den sorte hingsten e. Tuschinski/Haarlem vant blant annet Stall-Ks 4-årschampionat i 2009 med hele 92,125 prosent.

Blue Hors Zack ligger foreløpig med  51 bedekninger (5 øvrige), noe som holder til en tredjeplass. Rosseau-sønnen bemerket seg under årets kåring i Dansk Varmbod, hvor han hadde med hele sju avkom fra sin første årgang. Fem av disse fullførte kåringen, og tre ble til slutt kåret.

Favorit Ask.

Kun én spranghingst ligger inne blant topp ti i Dansk Varmblod. Det dreier seg om den seks år gamle Favorit Ask (e. Diamant de Semilly/Darco) som får sin første føllårgang i år. Hingsten fikk sin endelige godkjenning i 2010 og ble utpekt til fløyhingst blant 5-åringene og de eldre hingstene. Sammen med Søren Møller Nielsen representerte han også Danmark i Unghest-VM på Zangersheide. I år har han i likhet med Fürstenball (e. Fürst Heinrich/Donnerhall) fått 18 bedekninger i DV på det nåværende tidspunkt.

Årets fløyhingst blant 3-åringene av dressurbetont avstamming Era Dancing Hit e. UNO Don Diego/Sandro Hit befinner seg på en tiendeplas med 17 bedekninger (4 i øvrige forbund).

Topp 10 (bedekninger DV + bedekninger øvrige forbund)

1. Blue Hors Don Olymbrio 68 + 12
2. Tailormade Temptation 54 + 9
3. Blue Hors Zack 51 + 5
4. Bøgegårdens Boney M 45 + 10
5. Sunny-Boy 24 + 6
6. Tailormade Lancelot 23 + 4
7. Blue Hors Romanov 22 + 5
8. Favorit Ask 18 + 6
8. Fürstenball 18 + 8
10. Era Dancing Hit 17 + 4

    Be the first to comment

    Legg inn en kommentar