Spranghestene i rute

Dette innlegget ble publisert 25. april 2011 og innholdet kan være utdatert.

Engas Diva (e. Cajus/Goldmaster) deltok også i Avlshest.nos 4-årschampionat i 2009.

Flere norskfødte hester markerte seg for alvor under det internasjonale påskestevnet på Linnesvollen.

Torsdag 21. april

Hele 41 ekvipasjer stilte til start under torsdagens unghestklasse for 5- og 6-åringer hvor de yngste startet 115 cm, mens hinderne ble hevet 10 cm for 6-åringene. Her oppnådde Agathe (e. Underworld xx/Argentinus) en flott andreplass, ridd av Silje Ludvigsen.

I Bronze Tour ble det en 8. plass til norskfødte Laredo III (e. Laurin/Pik Trumpf), en seksårig hest ridd av Tonje Brandrud. Klassen hadde 71 startende. Det ble andreplass til Heart Breaker og Pernille Aronsen i Silver Small Tour. Også Hege Cecilie Tidemandsen oppnådde plassering i denne klassen med den 8-årige vallaken Lusifer (e. Löjtnantshjärta/Lord Mayor) som er oppdrettet av Sigrid Holmen.

I Silver Big Tour ble det plassering til Caroline Pettersen på Sollis Ma Cherie (e. Ladiesdream) oppdrettet av Linda Pettersen.

Fredag 22. april

Unghestklassen fredag gikk i 120 cm og 130 cm for henholdsvis 5- og 6-åringer. Her ble det mange plasseringer til norske hester. Det ble en glimrende andreplass til Engas Diva (e. Cajus/Goldmaster) og Marianne Hansen i et startfelt som telte 41 stykker.  Også femteplassen ble besatt av en norskfødt, nemlig Molly Malone (e. Spender S/Prospect Pride) og rytter Fiona Leona Bach-Gansmo. Den 6-årige hoppen er oppdrettet av Edvin Bach-Gansmo.

Sjuendeplassen gikk til Silje Ludvigsen og Irco Classic (e. Irco Mena/Anart), oppdrettet av Mona Alfredsen. Andrea Maria Sundal tok niendeplassen på Engas Naranja (e. Casir Ask/Calatao) som i likhet med Engas Diva er oppdrettet av Kady Besseberg, mens det også ble norskfødt på tiendeplassen, nemlig Solveig Newermann Fotland på Røds Payday (e. Padinus/Amicello), oppdrettet av Merete Rød.

Én norskfødt oppnådde plassering i Silver BigTour. Malin B. Hansen red den grå vallaken Caprino (e. Carano/Prints) inn til en åttendeplass av 76 stykker.

Lørdag 23. april

Også i Silver Small Tour oppnådde Hege Cecilie Tidemandsen plassering med Lusifer, mens Tonje Brandrud og Laredo III igjen oppnådde plassering i Bronze Tour.

Søndag 24. april

 

Lusifer var én av to Löjtnantshjärta-avkom som oppnådde plasseringer under påskestevnet i Drammen (arkivfoto).

For tredje dag ble det plassering til Hege Cecilie Tidemandsen og Lusifer i Silver Small Tour. Også et annet Löjtnantshjärta-avkom oppnådde plassering, nemlig den 8-årige hoppen Sabrine i Bronze Tour Prix som har Bernstein som morfar. Hun ris av Ana Marie Teigen og er oppdrettet av Heidi Skogseth. I samme klasse ble det enda en plassering til Tonje Brandrud, denne gangen på hennes egenoppdrettede hest, den 9-årige hoppen Calida (e. Calato/Pik Trumpf).

Søndagens siste klasse var finalen for unghestene, hvor det ble det en flott tredjeplass til Engas Diva, oppdrettet av Stutteri Enga ved Kady Besseberg. Engas Diva ble beste 3-årsspranghest på Eliteskuet til Norsk Varmblod i 2008. Under 6-årsfinalen i Walber Equestrian Unghest under AEG i februar ble det for øvrig også en sterk andreplass.

Ekvipasjen ble etterfulgt av nok en norskfødt hest, nemlig Agathe ridd av Silje Ludvigsen. Samme rytter la beslag på sjetteplassen med Irco Classic, mens Fiona Leona Bach-Gansmo plasserte seg på en sjuendeplass med Molly Malone. Klassen hadde 41 startende.

Kady Besseberg, som har oppdrettet Engas Naranja og Engas Diva,, er godt fornøyd med innsatsen til de norskfødte, og synes også det er gledelig at de allerede er i rute for resten av sesongen i 120 cm og 130 cm. Men hun synes ikke det er like positivt at man likestiller 5- og 6-åringene ved premieringen. – Da er det vanskelig for de 5-årige hestene å hevde seg, mener hun.

Avlshest.no tar forbehold om feil, og ønsker gjerne tips om norskoppdrettede som gjør det godt i konkurranser.

 

1 Comment

  1. Gratulerer til alle oppdrettere, hesteeiere og ryttere for gode plasseringer under første uken av Drammen Springtour og lykke til videre med hestene! Takk også til Avlshest.no som er oppdatert og flinke til å følge de norskfødte hestene på stevner!

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*