Helgstrand Dressage inntok Kongsberg

Dette innlegget ble publisert 3. april 2011 og innholdet kan være utdatert.
Andreas Helgstrand på Sieger Hit.

Lørdag trengte en ikke dra lenger enn til Kongsberg for å se hingster av topp internasjonal kvalitet.

Stall-K ved Cathrine Andersen inviterte i helgen til hingsteshow med Helgstrand Dressage. Andersens hingstestasjon på Kongsberg formidler Helgstrand/Aggesens hingstekolleksjon 2011 i Norge. I tillegg til de danske gjestene hadde blant annet den norskkårede hingsten JJ Hamsun tatt veien for å vise seg frem.

Dressurrytter Andreas Helgstrand som står bak Helgstrand Dressage hadde tatt med seg fem av sine hingster til Kongsberg. De fremmøtte fikk se de relativt nyinnkjøpte og nykårede hingstene San World og Cuvanck PP, samt Dark Knight, Wilkens og Sieger Hit.

Premiehingster på norsk jord
San World er en 3-åring etter Sandro Hit/Weltmeyer/Shogun xx og ble siegerhingst i Mecklenburgforbundet i 2010, og er også kåret i Oldenburgforbundet og Dansk Varmblod. Han avsluttet nylig sin 10-dagerstest i DV og ble da tildelt 1 års bedekningstillatelse. Helgstrand beskrev hingsten som typesterk og med et godt skritt, en balansert galopp og gode bakben. Han anbefalte hingsten særlig til hopper som mangler litt type.

4-år gamle Cuvanck PP ble også kåret i Dansk Varmblod i år og fikk etter overstått 10-dagerstest 1 års bedekningstillatelse. Helgstrand fortalte at hingsten etter Downtown/Münchhausen/Donnerhall ble kjøpt inn i januar etter at en hollandsk avler hadde kontaktet han. Cuvanck beskrev han som en fantastisk deilig hest som han hadde store forhåpninger til. Han tror det er en hingst som passer på mange forskjellige hopper da den har størrelse, godt framben og bakben og kvalitet i både skritt, trav og galopp.

Anna Blomgren viste Cuvanck PP.

Dark Knight er en 5 år gammel hingst etter Don Crusador/Tannenhof’s Cheenook/Wenzel I og er kåret i Oldenburgforbundet og Hannoveranerforbundet, samt Dansk Varmblod hvor han i år fikk tildelt ett års bedekningstillatelse. Han ble vist av Thomas Sigtenberggaard. Helgstrand mente hingsten vil passe til mange av de små, moderne og edle hoppene som finnes i dag. Han beskrev Dark Knight som en hingst med stor gang, godt temperament og god arbeidsvilje. Hingsten er registrert med en bedekning i Norsk Varmblod ifjor.

Det var fortsatt mye snø på Kongsberg i helgen. Her er Wilkens med rytter Anna Blomgren på vei til den midlertidige geopadbanen.

7 år gamle Wilkens var den eldste av de danske hingstene som ble vist. Hingsten etter Waterford/Falkland/Lanthan er kåret i Hannoveranerforbundet, Oldenburgforbundet og Dansk Varmblod og ble vist av Anna Blomgren. Han ble premiehingst i hannoveranerforbundet i 2006. Hingsten er registrert med 3 bedekninger i Norsk Varmblod i 2010.

Mellom visningen av de danske hingstene ble også de norske hingstene JJ Hamsun, Enzo og Vivelstads Renoir vist frem. Stall-K viste også et utvalg av sine salgshester. JJ Hamsun er etter Blue Hors Hotline/Sandro Hit/Donnerhall og ble kåret i Norsk Varmblod i februar i år. Hingsten som eies av Triumph Dressage ble vist av Jonas Elvebakk. Titti Hamre viste Enzo, mens leder av Norsk Varmblod Mette Hansson viste sin 6 år gamle hingst Vivelstads Renoir som et eksempel på norsk avl.

Sieger Hit
Tilslutt viste Helgstrand selv den 6 år gamle Sieger Hit etter Sandro Hit/Donnerhall/Classiker. Hingsten ble Siegerhingst i Oldenburgforbundet i 2007 og ble plassert på fløyen i Dansk Varmblod i 2010 i klassen for eldre dressurbetonte hingster. Sieger Hit har seire og plasseringer fra flere unghestklasser de siste årene og vant nylig gangartsklassen for 4, 5 og 6 år gamle hester i Herning med totalkarakter 9,56. Hingsten er registrert med 3 bedekninger i NV i 2010.

Stall-K leverte som vanlig et arrangement av høy kvalitet og Cathrine Andersen kunne fortelle at de håper å gjøre hingstevisningen til en årlig begivenhet. Teamet på Kongsberg hadde til og med lagt ned en midlertidig geopadbunn på sin utebane etter å ha fått beskjed fra Danmark om at dette var nødvendig for at hingstene skulle kunne varme opp. Det dyre underlaget vil nå bli tatt opp igjen til snøen har forsvunnet før banen vil bli laget permanent med den nye bunnen.

Godt samarbeid: Cathrine Andersen og Andreas Helgstrand har samarbeidet i mange år. Helgstrand startet sin karriere nettopp på Stall-K.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*