Utfordrer NRYF

Dette innlegget ble publisert 16. mars 2011 og innholdet kan være utdatert.

Kristin Andresen har blant annet oppdrettet hingsten Swix, som er kåret i både Norsk og Dansk Varmblod. I 2010 ble hoppeføllet Roxanne e. JJ Rayban/Depardieu vinner av Føllfestivalen.

– Det er så mange som ønsker en forandring, og etterlyser nytt blod i styret. Det sier Kristin Andresen, som har involvert seg sterkt i ridehestavlen i Norge.

Det skriver Hest.no. – Det er så mange som ønsker en forandring, og etterlyser nytt blod i styret. Kristin Kloster Aasen signaliserte tidlig at hun skulle gå av, men nå stiller hun likevel til gjenvalg. Etter påtrykk fra mange har jeg nå bestemt meg for å stille som motkandidat, forklarer Andresen.

I NRYF er presidenten på valg hvert fjerde år. Kloster Aasen har sittet i to perioder, og stiller til gjenvalg. Andresen mener at periodene bør ned til to år, og at en president maksimalt kan sitte i fire år. Dessuten synes hun ikke det er riktig styret i et forbund skal kunne stemme på seg selv ved Ryttertinget, og undres over at et styremedlem har like mange stemmer som hundre medlemmer i en klubb.

Andresen peker på to ting som har vært ødeleggende for sporten de siste årene. Artikkelserien i Aftenposten om inhabilitet og sorte penger, og dopingsaken i Hong Kong. Dette mener hun formidler et useriøst inntrykk av sporten og gjør det vanskelig å skaffe sponsorer.

I tillegg ønsker hun også å jobbe med anlegg og rekruttering. Andresen kjemper for å få et ridetilbud for barn og ungdom i Oslo sentrum og Oslo vest. Hun mener at man må inn og jobbe mot polikerne, som hun også synes har liten kunnskap om den store samfunnsmessige betydningen av ryttersporten både økonomisk og sosialt.

– Jeg har konkurransehester, avlshester, hingster, hopper, ponnier, hester, dressur og sprang. Sammen med døtrene mine er jeg på stevne nesten hver helg, og som president i et forbund mener jeg det er viktig å være synlig. Det er mye inspirasjon å hente på en stevneplass, forteller hun og mener at man har mye å lære av andre forbund i både inn- og utland. Andresen ønsker også å få til et nærmere samarbeid med Norsk Varmblod, og trekker fram suksessen danskene har hatt med sitt samarbeid.

Opprinnelig var Kristin Andresen foreslått som styremedlem. Hestesport.no melder at hun har trukket sitt kandidatur til dette vervet. Formelt kan man ikke melde seg på som president, men hun må foreslås av en klubb som benkeforslag på Ryttertinget. Hvis det skjer, blir det opp til tinget å velge.

Etter at Kristin Andresen trakk sitt kandidatur som styremedlem, ser valgkomiteens innstilling slik ut:

  • President: Kristin Kloster Aasen (gjenvalg 4 år)
  • Styremedlemmer: Berit Kjøll (gjenvalg, 4 år), Rachid Bendriss (ny, 2 år), Anne Gina Svensdby Fredriksen (ny, 4 år).
  • Varamedlemmer: Tone Reiten (ny, 2 år), Lill Svele (gjenvalg, 2 år)

Kristin Kloster Aasen ønsker altså å fortsette.

– Det har blant annet vært fremskaffet 16 millioner til rideanlegg rundt om i landet gjennom ekstraordinære programsatsningsmidler. Vi kan vise til stadig økende aktivitet, og vi har også sikret klubbene store inntekter til bredde gjennom blant annet barn og unge-midler. På tinget nå skal en ny landtidsplan vedtas, og vi har kommet i mål med de fleste vesentlige punkter i den gamle landtidsplanen. Også på den økonomiske siden er vi kommet i mål med budsjettet som tinget vedtok for to år siden, sier Kristin Kloster Aasen til Hestesport.no.

Ryttertinget avholdes søndag 20. mars.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*