Ny transportforskrift

Dette innlegget ble publisert 22. mars 2011 og innholdet kan være utdatert.

Mattilsynet har laget et nytt forslag til ny forskrift for transport av hest og dyr.

På vegne av Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet har Mattilsynet utarbeidet utkast til nye forskrifter om transport av dyr. Bakgrunnen for dette er å lette tilgjengeligheten av transportregelverket for landdyr. Dermed foreslår Mattilsynet  to forskrifter, hvor den ene omhandler kommersiell transport av dyr, mens den andre dreier seg om ikke-kommersiell transport av dyr og sirkusdyr. Disse forskriftene skal erstatte gjeldende nasjonale forskrifter for transport av landdyr.

Foruten å implementere EUs transportforordning inneholder utkastet til forskrift om kommersiell transport av dyr nasjonale tilleggsbestemmelser innen de handlingsrom forordningen gir. De fleste tilleggene er innstramminger i forhold til transportforordningen, men er i praksis en videreføring av gjeldende nasjonale bestemmelser for kommersiell transport av landdyr.

Utkastet til forskrift om ikke-kommersiell transport av dyr og transport av sirkusdyr regulerer transport som faller helt utenfor transportforordningens virkeområde. Også denne forskriften er i praksis en videreføring av gjeldende nasjonale bestemmelser for ikke-kommersiell transport av landdyr, samtidig som den også regulerer transport av sirkusdyr. Den er gjort mest mulig funksjonsbasert.

Samtidig foreslår Mattilsynet å endre forskrift 13. februar 2004 nr. 406 om betaling av gebyrer for særskilte ytelser fra Mattilsynet, slik at godkjenning av transportmidler blir gebyrbelagt. Dette er en endring som samsvarer med andre gebyrbelagte tjenester utført av Mattilsynet.

Mattilsynet har lagt ut til høring nye forskrifter om transport av levende dyr. Høringsfristen er 15. juni 2011.

Kilde: Mattilsynet

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*