Godkjennes i DV

Happy Irco og rytter Jan Auen Hafskjold på AEG 2009.

Happy Irco er nå godkjent for bruk på DV-hopper etter søknad i Dansk Varmblod. I Norge vil han ikke bli gitt avlsdispensasjon etter sesongen 2011.

RR Reierstad Ridehest melder at Happy Irco 113RH (e.Irco Mena/Little Q) og Tobajo Picez 106RH (e. Cortez/Pik Trumf) vil bli godkjent for bruk på Dansk Varmblod-hopper etter søøknad.

Den 9-årige hingsten Happy Irco er kun godkjent ut sesongen 2011 i Norsk Varmblod. Norsk Hestesenter ga følgende svar på vegne av Norsk Varmblod ved innmelding til tredje delkåring under AEG 2011 den 10.januar i år:

«Happy Irco kan *ikke* møte på hingstekåring når den er vallak. Viser ellers til godkjenningsbrev tilsendt i september 2010 hvor det fremgår at frossensæd kan benyttes i avlssesongen 2011, og at det ikke vil bli gitt dispensasjon for videre avl utover dette. Når det gjelder bruk av frossensæd i avl i andre land, så må det tas opp med de rette instanser i det aktuelle landet.»

Dansk Varmblod skriver imidlertid dette: «(…)  Happy Irco vil stadig kunne søges på i Dansk Varmblod, både som udenlandsk hingst generelt, og som far til afkom i springhesteprogrammetVi har ikke delkåringsregler i Dansk Varmblod, så uanset om han er kastreret, og kun kan bruges på frostsæd, er han stadig  fuld gyldig ved ansøgning til konkrete hopper. Vi forholder os ikke til de Norske forbehold, … – hvis en hingst er kåret i et forbund vi anerkender, og ivrigt har opfyldt de præstationsmæssige krav, er han ok for os «lifetime».  Så han kan fortsætte også efter 2011.»

Happy Irco har p.t. 10 avkom i Norsk Hestesenters database.

.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Dansk Varmblod godkjenner Happy Irco og Tobajo Picez – også til Springhestprogrammet | RR Reierstad Ridehest

Legg inn en kommentar