Testrytterne i salen

Tirsdag var det tid for egen- og testrytter på hingstene som er inne til sin første avprøvning.

Tirsdag kveld var det testrytternes tur til å vurdere hingstene. Tilbakemeldingene varierte fra «helt ok» til «internasjonal klasse».

Først ut var de helt unge 3 år gamle hingstene. Disse ble vist i hovedarenaen først under egenrytter før testrytter Nikolai Kowalski tok over tøylene. Etter å ha ridd hestene delte han sitt inntrykk med publikum.

Kat. nr. 08 Clearo
Egenrytter Christine Santanden

– En hingst som mangler litt bæring og avskubb i trav, men som til gjengjeld har en enormt deilig galopp som er energisk og velbalansert. En hingst som nok helt klart kommer til å kunne hoppe når det kommer til stykket.

Kat. nr. 1 Thorsøs d'Ycem ble ridd av egenrytter Torben Frandsen.

Kat. nr. 01 Thorsøs d’Ycem
Egenrytter Torben Frandsen

– En hingst med tre taktfaste gangarter, utrolig velbalansert på tøylen. Lett å ri, svarer for forholdende og fremaddrivende hjelpere. Så alt i alt kan man ikke forlange noe mer av en 3-årig hingst på noe som helst tidspunkt.

Kat. nr. 02 JJ Hamsun
Egenrytter Jonas Elvebakk

– En deilig hest som er velvillig nok, men noe preget i dag av at den er spent og påvirket av omgivelsene. Men det er noe en må regne med innimellom med 3 år gamle hester. Innimellom gir den en god følelse og jeg tror at på lengre sikt kan det bli en god hest.

Kat. nr. 04 Lærkebjergs San Diego
Egenrytter Lene Søyseth

– Hingsten virker litt trett og går noe imot de fremaddrivende hjelperne. Grunnen til at den går og slår litt, er at jeg driver den frem og den gjerne vil gå i sitt eget tempo. Det kan være fordi den er trett eller fordi den er litt overveldet av det hele. Men alt i alt en søt hest, tror jeg, i lengden.

Kat. nr. 06 Lerens Pablo
Egenrytter Louise Almlund Løkken

– En energisk hingst som gjerne vil jobbe. Det som kanskje mangler hos den er litt avskubb og litt bæring. Men en villig og litt sensitiv hest som kikker litt og er litt følsom, men en ok hest ellers.

Kat.nr. 6 Doncan fikk positive tilbakemeldinger fra testrytter.

Kat. nr. 06 Doncan
Egenrytter Jonas Elvebakk

– En stor og utrolig velgående hingst i trav og galopp. Den kan ris tilbake og den holder takten og den kan ris fram og holder takten. Det er en hest som helt sikkert har en framtid i seg.

Kat. nr. 07 Cash
Egenrytter Christine Santanden

– En hingst med en deilig positiv instilling, den forsøker hele tiden å gjøre det en ber den om. Det er en forutsetning for å komme langt. Den vil ris. Den mangler kanskje litt i trav, men galoppen er deilig og avbalansert å sitte på.

Kat. nr. 10 Lord
Egenrytter Jonas Elvebakk

– En litt eldre hingst som viser en fin ridelighet og gjerne vil jobbe. Arbeider fint og taktfast i alle tre gangarter. Kanskje en litt tung hest, men alt i alt en ok hest.

Eldre spranghingster

Royal Butterfly ble testet av Torben Frandsen.

Etter at 3-åringene og gangartshingstene hadde gjort sitt ble det satt opp hinder for de eldre spranghingstene. Også disse ble først vist av egenrytter, nå over hinder, før testrytter Torben Frandsen satte seg opp. Frandsen kommenterte i likhet med Kowalski hver hingst etter endt ritt.

Kat. nr. 9 Royal Butterfly
Egenrytter Inger Bugge

– Jeg synes den gjør det riktig fint, jeg har en god fornemmelse på den. Den har et enkelt nedslag, men forsøker med en gang å rette feilen. Det er den riktige innstilling, så i det hele tatt riktig fint.

Kat. nr. 12 Drammen HH Z
Egenrytter Christian Anfinnsen Øien

– Det er sjelden at man får prøve sånne hester. Det er i min mening en hest med internasjonal karakter, man har en fornemmelse når man sitter på den at den kan springe det man styrer på. Den er forsiktig, den er konsentrert om oppgavene og er riktig fint ridd.

Kåringens yngste, 15 år gamle Marie Skram Enholm på Batman T.

Kat. nr. 11 Batman T
Egenrytter Marie Skram Enholm

– En riktig fin liten hest. Den har en god innstilling til hinderne og vil gjerne gjøre jobben. Den har mye motor og slår på flere ganger på rekken, men det er muligens litt på grunn av rutinen.

Kat. nr. 14 Grauffs Luciano
Egenrytter Stein Endresen

– Det er en litt eldre hingst som har gått en del 1.50-klasser og det kan en godt merke. Den vil gjerne til hindrene og den er veldig forsiktig. Når den får et nedslag, retter den opp feilen. Den har en positiv innstilling og gjør en ganske fin jobb.

Kat. nr. 13 Unbelievable
Egenrytter Christian Anfinnsen Øien

– En hest med utrolig mye erfaring, man har en fornemmelse av når man sitter på den at den kan hoppe alt den styres på. Den er forsiktig og balansert og helt sikkert en hest man vil se i fremtiden i internasjonal sport.

Onsdag formiddag vil de to testrytterne ri noen av hingstene igjen i telthallen på området. Denne delen av avprøvningen er ikke åpen for publikum. På kvelden vil det bli eksteriørbedømmelse av noen av de eldre hingstene i hovedarenaen.

Kat. nr. 13 Unbelievable ble vist av Christian Anfinnsen Øien.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Meget god bedømmelse fra testrytter av Unbelievable og Drammen HH Z under årets hingstekåring | RR Reierstad Ridehest
  2. Unbelievable fikk særdeles god bedømmelse av testrytter – hingsten har også hevdet seg på nasjonale og internasjonale GP-stevner – IKKE kåret i Norsk Varmblod  | Bråten Gård
  3. Drammen HH Z med høyest sprangindeks – Kåret i Norsk Varmblod | Bråten Gård

Legg inn en kommentar