Nytt stambokkontor

Dette innlegget ble publisert 12. februar 2011 og innholdet kan være utdatert.

Fra 1.  mars får Norsk Varmblod eget stambokkontor.

Det nye stambokkontoret vil bli lokalisert på Universitetet for Miljø- og Biovitenskap på Ås i Akershus.  I utgangspunktet vil det være tilknyttet en 20 prosents stilling, men med fleksibilitet i forhold til arbeidsmengden. Norsk Varmblod skriver i en pressemelding at dette vil gi en spennende tilknytning til forskningsmiljøet ved universitetet.

Registrering av hester vil fremover foregå i en egenutvikklet modul i programmet HorsePro som i dag benyttes av Norges Rytterforbund (NRYF).

Ansvaret for registrering og stambokføring har frem til nå ligget hos Norsk Hestesenter (NHS) på Starum. Krefter innen Norsk Varmblod har i flere år ønsket å skille ut virksomheten i et eget stambokkontor. Samarbeidet med Norsk Hestesenter opphørte offisielt sommeren 2009 etter at styret i NV samme år vedtok å utrede andre alternativer for hesteregistrering og stambokføring. I løpet av 2009 og 2010 var det blant annet dialog med den svenske avlsorganisasjonen ASVH for å undersøke mulighetene for å benytte seg av deres datasystem.

Tilslutt landet styret på en løsning utarbeidet av norske HorsePro. I mellomtiden har Norsk Hestesenter fortsatt å ta seg av registreringen, men fra 1. mars vil altså Norsk Varmblod ha sitt eget stambokkontor i Ås.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*