NV viste seg frem

Dette innlegget ble publisert 24. februar 2011 og innholdet kan være utdatert.

For andre år på rad arrangerte Norsk Varmblod show under hingstekåringen.

Norsk Varmblod har i år 5-årsjubileum for hingstekåringen på Brunstad. Onsdag kveld benyttet forbundet anledningen til å vise fram noen av de NV-kårede hingstene og norskoppdrettede hester fra sporten.

Først ute var to 5-åringer, nemlig Thorsøs Ludwig (e. Lauries Crusador xx/Mon Ami) ridd av Torben Frandsen, og Lars Rasmussen på norskfødte Swix (e. Sandro Hit/Depardieu) som begge er kåret i Norsk Varmblod. Swix er også kåret i Dansk Varmblod.

Tobajo Picez med rytter, oppdretter og eier Tormod Bakke Johnsen.

Neste par ut var far og sønn. Den kårede norskfødte hingsten Tobajo Picez (e. Cortez/Pik Trumf) med oppdretter og eier Tormod Bakke Johnsen på ryggen, og sønnen EKs Ment II Be (ue. Bernstein) som ble ridd av Eva Kindahl, som også er oppdretter og eier av 4-åringen. EKs Ment II Be var beste 3-åring i Norsk Varmblod i 2009 i både sprang og dressur.

Så kom hinderne på banen, og det var klart for å la spranghestene vise seg frem. Norsk Varmblod hadde valgt å trekke frem Royal Butterfly (e. Tobajo Picez/Jimtown) som forsøker seg på kåring i år. Tobajo Picez kom så tilbake på banen og viste seg frem over hinder. Royal Butterfly er fire år og vant region 4 sin 3-årstest i sprang i 2010.

De tre neste på banen var så 6-åringen Engas Diva (e. Cajus/Goldmaster) ridd og eid av Marianne Hansen, 8-årige Lucifer (e. Löjtnantshjärta/Lord Mayor) ridd av Ine S. Tidemandsen og 15 år gamle Akribori (e. Acord II/Lavall I) som ble ridd av Tormod Bakke Johnsen.

Avslutningsnummeret bestod av en ung og en eldre dressurhingst, nemlig Mr. Gold G  (e. Milan/Lobster) og Royal Olymp (e. Rohdiamant/Florestan I). Louise Almlund Løkken red 6-årige Mr. Gold G, mens det var Siv Morberg som viste fram Royal Olymp for første gang etter et lang skadeavbrekk. Royal Olymp har kun vært i trening noen få måneder innen showet. Han var den mest brukte hingsten i Norsk Varmblod i 2010.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*