Hingster godkjent i KWPN

Dette innlegget ble publisert 22. januar 2011 og innholdet kan være utdatert.
Kåringskommisjonen i KWPN har anerkjent to hingster.

To velkjente spranghingster er nå anerkjent av KWPNs kåringskommisjon. Den ene ris av Morten Djupvik.

Det dreier seg om hingstene Kannan og Quasimodo Z.

Kannan er en Voltaire-sønn født i 1992. Moren Cemeta er en keur preferent hoppe ut av Nimmerdor og hoppen Wozieta, som også er en hoppe med betegnelsen preferent. Wozieta etter Le Mexico er igjen et produkt av keur-hoppen Rozieta som er en datter etter Goudsmid og keur preferent-hoppen Katelijntje (e. Gondelier).

Som 7-åring vant Kannan det belgiske mesterskapet og var suksessfull i VM for unghester med Guide Bruyninx. Den internasjonale suksessen fikk han med franskmannen Michel Hécart i salen. Denne ekvipasjen ble franske mestere i 2005. Også i avlen har hingsten hatt suksess. Flere av hans avkom konkurrerer på Grand Prix-nivå, blant annet A Big Boy (ue. Cash), Bridget (ue. Melchior x), Sorbette (ue. Jasper), Sybalia (ue. Hattrick) og Alana (ue. Polidiktus van de Helle). Moren til den godkjente KWPN-hingsten Bacardi VDL er også en datter etter Kannan.

Kannan ligger p.t. på 8. plass på WBFSHs rankingliste over farshingster i sprang.

Quasimodo Z er en sønn etter Quidam de Revel. Quasimodo Z er født i 1999, og oppdrettet av stall Bessemeind i Holland, hvor Morten Djupvik er rytter. Moren er Calmoa Z (e. Carthago Z) – en hoppe som selv gikk på Grand Prix-nivå i sprang. Mormoren Itoloma er en keur-hoppe etter Libero H som gikk på nivå Z i sprang. Også oldemoren Detoloma gikk på dette nivå og fikk predikatene ster og preferent. Hun er en datter etter Ramiro Z ut av prestasjonshoppen Toloma (Lucky Boy xx/Wagner).

Quasimodo er suksessfull i internasjonal sprangsport og er mye brukt av nederlandske avlere. Det har allerede gitt en indeks med relativt høy pålitelighet. Stall Bessemeind skriver på sine sider at de er svært fornøyde med anerkjennelsen, og at kåringskommisjonen har delt den i tre. Quasimodo Z hopper på høyeste nivå, han har også gitt en rekke gode hester og til sist er han svært viktig i avl, spesielt med hensyn til positiv nedarving av det ytre. Bessemeind skriver videre at hingsten har gitt gode og spesielt vakre hester, noe som markedet i disse tider etterspør.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*