Flere hingster til Schockemöhle

Schockemöhle har overtatt hingstene fra Stall Hell (foto: arkivbilde).

Den tyske avlsstasjonen har kjøpt hingstene til Stall Hell, som blant annet inkluderer topphingsten Calido.

Hollandske og tyske medier rapporterte fredag at det store, private stutteriet Stall Hell skulle opphøre, og at Paul Schockemöhle har kjøpt hingstene, deriblant avlshingsten Calido. Calido er en 19-årig hingst e. Cantus/Coriander/Roman/Aldato som har over 50 kårede hingster i forskjellige forbund. Sønnen Crelido er blant annet kåret i Norsk Varmblod med 1. premie, og er også utnevnt til Elitehingst i Dansk Varmblod.

Maas Johannes Hell utviklet Stall Hell til å bli en av de ledende stasjonene i Tyskland. Hell ble ansett som en stor hestemann, og var blant annet leder for i Holsteinerforbundet i en periode og er kjent for å være den som formet den moderne holsteineren. Hell skrev også flere bøker, blant annet «Die Großen Hengste Holsteins». Mest kjent er han for å ha fremmet franske Cor de la Bryere i den tyske avlen, og også ha brakt Landgraf til Holstein. Hell kjøpte også hingsten Capitol som føll.

På stutteriet har Calido stått hele sitt liv, sammen med hingster som Cantus, Acord II og Lux. Hell oppdaget og kjøpte også fullblodshingsten Lauries Crusador xx, og var svært involvet i flere fullblodshingsters virke i ridehestavlen.

Etter hans død fortsatte enken å drive selskapet ved hjelp av ulike ledere, men det ble aldri den samme suksessen. På grunn av alderen ønsker hun nå å avslutte virksomheten, og selger derfor de 50 hestene som står på stutteriet.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar