Norskeid hingst til Herning

Dette innlegget ble publisert 13. november 2010 og innholdet kan være utdatert.

Electric Dancer gikk videre til hingstekåringen i Herning.

En norskeid hingst har kommet gjennom nåløyet etter forbesiktigelse på Vilhelmsborg.

Det dreier seg om den 2-årige hingsten Electric Dancer av foredlerstamme e. Electric u. Miss Evergreen xx (Prince Mab xx/Miami Springs xx) som ble kjøpt av Anne Solberg og Cecilie Anker under eliteføllauksjonen i 2008.

– Vi dro til Danmark for å se på ham i mai og var litt i tvil om hva vi skulle gjøre. Men på det siste halve året har alt falt på plass, forteller Anne Solberg på telefon fra Danmark. – Han var fantastisk fin som føll, og nå ser vi det vi likte så godt for to år siden.

De to eierne er svært glade for uttaket til hingstekåringen i Herning, og var så i lykkerus at de for øvrig kjørte feil vei i en time hjem fra Vilhelmsborg …

Årets sprangbetonte føll, F. A. Cordeau (e. Colman/Quinar)  og dressurbetonte føll, Møllegårdens Attention (e. Abanos/Bøgelys Camaro), ble solgt på den samme auksjonen for henholdsvis 400.000 og rekorddyre 500.000 danske kroner til Tailormade Horses Aps. Dette firmaet er et danskregistrert datterselskap av norske Stiansen Eiendom AS. De to hingstene skal for øvrig til forbesiktigelse på Katrinelund søndag 14. november og er påmeldt auksjonen i Herning.

Electric Dancer ble i katalogen til auksjonen betegnet som højstillet og ædelt hingsteføl med en fantastisk charme og selvtillid med en udstråling helt i særklasse. Super elastisk bevægelse med masser af aktion og dynamik.

Under føllskuet fikk han 9 på type, galopp og helhet. Anne og Cecilie har latt hingsten stå i Danmark siden kjøpet, hvor han vært oppstallet hos Flemming Schultz.

Hans far, Electric (e. Epikur/Guttenberg/Himalaja), er en 7-årig hingst som ble avlsgodkjent i 2006, og endelig kåret i Herning i 2007. Han står oppført med totalt 139 registrerte avkom i Dansk Varmblod. Under Eliteskuet i 2008 ble hele fem føll etter Electric tatt ut. Ved kvalifiseringen til 4-årschampionatet i Dansk Varmblod oppnådde Electric 9,5 i skritt, 9,7 i trav, 9,3 i galopp og 9,5 i samlet inntrykk.

Moren, Miss Evergreen xx, har vært svært god på galoppbanen og løp inn cirka en million kroner før hun ble satt i avlsboksen. Den 19 år gamle hoppen har fått tolv avkom, og ble i fjor utnevnt til Elitehoppe i Dansk Varmblod. Hun er blant annet mor til den kårede hingsten Blue Hors Rosoff (e. Blue Hors Romanov). I tillegg er hun mor til Miss Carnegie e. Carano og Miss Riverdance e. Robin som begge ble tatt ut til Eliteskuet og oppnådde oppdrettermedalje i sølv.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*