Vellykket hoppekåring

For annen gang ble det avholdt privat hoppekåring i regi av Dansk Varmblod.

Dommere fra Dansk Varmblod var Poul Graugaard og Ole From Christensen, mens testrytter i år var Ole Hummelshøj som red hoppene som hadde møtt frem til sadelkåring.

Av praktiske årsaker ble ni hopper til eksteriørkåring i holdet for 5- år og eldre bedømt fredag hos JJ Horses og Dag Ove Kingsrød. Til sammen 50 hopper fikk sin bedømmelse under arrangementet, noe som er et rekordhøyt antall for hoppekåring i Norge.

Eksteriørkåring
Dagen begynte med eksteriørkåringen. Hoppene ble målt og fikk tegnet opp signalement før de så ble mønstret for dommerne på hard bunn i skritt og trav. Deretter ble de vist løst i ridehuset for å få dømt gangartene. De hoppeeierne som valgte det, fikk også løshoppet hestene sine.

Chilli (e. Happy Irco/Picandt/Arabas ox)

4-årige Chilli (e. Happy Irco/Picandt/Arabas ox) ble rangert først av de 4-årige hoppene med sprangbetont avstamming. Hun ble kåret i DH, og ble av dommerne betegnet som en edel og høystilt hoppe av særdeles god type. Hun har tre gode gangarter og er særdeles velspringende. Chilli fikk 8 i både kapasitet og teknikk. Hun er født i Norge hos Lena Stenhaug fra Seljord og eies nå av Heidi F. Lyngstad fra Rakkestad.

Av 5-åringene og eldre hopper som løshoppet var det flere hopper som fikk 8 i helhet – som ville gitt DH – men grunnet avstamningsmessige årsaker kan de foreløpig ikke registreres som det. Får man avklart avstamningen vil de imidlertid bli registrert som DH. Dette gjaldt blant annet Vaya Con Dios (e. Orlando/Burggraaf/Aram) og 856 Farewell’s Fortuna (e. Farewell/Duca Di Busted) som begge fikk 8 i helhet. Katalog nummer 857 First Date e. Fighting Alpha/Mexico/Wiener Domspatz fikk imidlertid DH, og ble omtalt som en tiltalende hest som hopper med god kapasitet. Hun er født i Tyskland og eies av Marianne E. Eriksen fra Kløfta.

Rasja (e. Houston/Purioso/Salut)

Kat. nr. 841 Rasja (e. Houston/Purioso/Salut) er av hollandsk opprinnelse, og ble reddet av sin forrige eier Eva Kindahl da hesten skulle sendes til slakt. På Tune ble hun satt på fløyen og fikk lovord fra dommerne, som mente at hun var en deilig, elegant, feminin og uttrykksfull hoppe med smidig overlinje. De karakteriserte travet og galoppen som særdeles god og rommelig. Hoppen til Carina R. Ophus fra Leirsund fikk 8 i helhet. To andre hopper fikk også sin DH-kåring. Kat. 866 Royal Lady (e. Aldato/Gershwin/Burggraaf) eies av Kaja Onsum Moseid fra Sarpsborg. Hun fikk 8 i helhet og ble berømmet for sin særdeles gode galopp. Kat. nr. 851 Magica er svenskfødt etter Aram/Rote/Pompe og eies av Henriette Holstad. Hoppen fikk utdelt RDH på grunn av gode resultater i sporten, og ble betegnet som en harmonisk, feminin hoppe av særdeles god type.

Kat. nr. 837 Dunafetti (e. Stall-Ks Dynamit/Bolero/Solist) møtte opprinnelig til sadelkåring, men trakk seg fra rideprøven og fikk sin DH-kåring med 8 i helhet. Den røde hoppen ble betegnet som edel, uttrykksfull og feminin med et deilig uttrykk og en smidig overlinje. Hun har tre særdeles gode gangarter og fikk tre ganger åtte.

Di Weola e. Don Crusador/Weltmeyer/Prince Thatch xx og eier Hanne Hertzberg.

Sadelkåring
Kat. nr. 829 Di Weola e. Don Crusador/Weltmeyer/Prince Thatch xx var inne til 1-dagsavprøvning. Hanne Hertzbergs tyskfødte hoppe kunne tilføye R til DH-kåringen og oppnådde dermed RDH. Dommerne gav henne blant annet 9 i galopp, mens både dommere og testrytter ga karakteren 9 for ridbarhet og 8,5 i kapasitet.

3-årige hopper etter foredlere
Fullblodshoppen kat. nr. 822 Sønnavind xx (e. Primatico xx/Scenic xx/Brigadier Gerard xx) ble betegnet som en elegant type av særdeles god type, og belønnet den med RDH med et resultat på 684,5 poeng.

3-årige spranghopper
Tre 3-årige hopper av sprangbetont avstamning oppnådde RDH. Dag Ove Kingsrøds oppdrett, kat. nr. 831 Chelsea (e. Clinton I/Cento/Sandro) gikk på fløyen her. En meget «smukk», elegant hoppe med godt uttrykk, med en smidig overlinje og med et godt fundament, uttalte Poul Graugaard på vegne av dommerne. Chelsea fikk 7,5 i teknikk og 8,5 i kapasitet i løshopping.

Chelsea (e. Clinton I/Cento/Sandro)

Kat. nr. 832 RR For Your Pleasure JC (e. For Pleasure/Solos Landtinus/Royal Z II)  er oppdrettet og eies av RR Reierstad Ridehest. Om denne hoppen sa dommerne at hun er elegant, moderne og av særdeles god type. Hun fikk 7,5 i både teknikk og kapasitet, men virket litt urutinert og dommerne har troen på at kapasiteten er større. Testrytter ga henne 8 i ridbarhet og hun fikk oså 8 i spranggalopp.

Kat. nr. 833 Flying Dutchess (e. Manhattan/A-Dur/Weinbrand) er født i Norge, og eies av Knut Erik Halvorsen fra Råde. – Hun har et godt uttrykk, en smidig overlinje og god ridbarhet, uttalte dommerne. Hun ble belønnet med 7,5 i teknikk og 8 i kapasitet.

Også katalog nummer 830 oppnådde RDH. Men grunnet avstamningsmessige årsaker og et avventende svar fra Holland har hun foreløpig RF1. Det dreier seg om Hope e. Clinton I/Concorde/Zortin som er oppdrettet og eies av Dag Ove Kingsrød fra Degernes. – Elegant, harmonisk hoppe med godt salleie og en velbalansert galopp, mente de danske dommerne. Hun fikk 7 i teknikk fordi hun trekker forbeina litt inn under kroppen når hun hopper, men ble til gjengjeld belønnet med 8,5 for sin kapasitet.

3-årige dressurhopper
Av de 3-årige dressurhestene oppnådde fem av seks RDH-status. Kat. nr. 825 ble satt fremst. KC Olympia (e. Deemster/Ladoga/Faighter) er oppdrettet og eies av Pia Wangen fra Blaker. Dommerne betegnet hoppen som ytterst velfungerende av særdeles god type og med et godt fundament. Hun fikk 8,5 i trav, 7,5 i galopp og 8 i ridbarhet og kapasitet.

KC Olympia (e. Deemster/Ladoga/Faighter)

Kat. nr. 828 Domenica (e. Desperados/Harvard/Feinbrand) fikk 8 i ridbarhet av både dommere og testrytter, mens testrytter ga 8 og dommere 7,5 i kapasitet. – En virkelig moderne varmblodshoppe, uttalte Graugaard.

– Edel, høystilt hoppe av særdeles god type med god overlinje. En hest med framtiden foran seg. Dette ble sagt om kat. nr. 823 JJ Diez Colibri (e. BH Don Romantic/Caprimond/Ibikus) som er oppdrettet av Lucinda Marie Groth, og nå eies av Ole-Jørgen Jørgentvedt fra Mysen. Hun fikk to 8-tall for fundament, 6,5 i skritt og 8,5 i trav og galopp.

Kat. 836 Uno Sandie Girl e. Sinatra Song/Donnerhall/Hitchcock kommer som navnet sier, fra det danske stutteriet UNO. Hun eies av Martine G. Audsen og Ingvill G. Brand fra Fredrikstad. Under kåringen ble hun betegnet som en elegant, velreist hoppe med litt kraftig hals. Dommerne ønsket seg mer elastitet i overlinjen, men berømmet hoppen for sin særdeles gode bevegelse i galopp.

Også kat. nr. 827 oppnådde RDH-kåring. JJ Dolche Gabbana (e. Deemster/Ricione/Donnerhall) er oppdrettet og eies av JJ Horses ved Ole-Jørgen Jørgentvedt. Om denne sa dommerne at hesten var høystilt og elegant med en harmonisk kroppbygning. Hun er velgående i trav og særdeles velgående i galopp og fikk 8 i helhet.

- Dagens stjerne, ifølge Dansk Varmblods dommere. Quidam Excordis fikk dagens høyeste karakterer.

«Dagens stjerne»
Én hoppe fikk fram superlativene hos de danske dommerne. Det dreier seg om den 5-årige spranghoppen Quidam Excordis (e. Quidam de Revel/Calypso II/Gotthard) som er oppdrettet og eies av Dag Ove Kingsrød. – Dette er dagens stjerne, sa Grougaard. – En fabelaktig spranghoppe som er harmonisk i bygningen. Vi kunne ønske oss et mer feminint uttrykk, men hun oppnår dagens høyeste poengsum – 910 poeng. Hun er meget smidig, har et godt salleie og er utrolig velbalansert i alt hva hun gjør. Quidam Excordis ble belønnet med hele 9,5 i både teknikk, kapasitet. Testrytter ga henne 9,5 i spranggalopp og 8,5 i ridbarhet.

Denne hoppen startet også i 4-årschampionatet i sprang i år, ettersom hun i fjor hadde føll etter Kingsland SM. Føllet Excodus oppnådde karakterene 9-9 -8-7-6-7-8 på Føllfestivalen 2009 og vant avkomsklassen etter Kingsland SM. 

I dette holdet oppnådde også kat.nr. 840 Cocktail Lykkebo (e. Come Back II/Jet Stream xx/Raubritter) RDH-status. Hesten er født i Danmark, og eies av Ellen Tarasenko Fadum fra Hof. Hun har en smidig og god overlinje, og er edel og uttrykksfull.

Eldre dressurhopper
Blant de eldre gangartshoppene fikk kat. nr. 839 karakterer som vil gi den RDH-status. Men grunnet et uavklart spørsmål om avstamningen fikk den foreløpig RDS. Heiberg Roma e. BH Romanov/Zuidhorn/Ballyvie xx) er oppdrettet og eies av Line Moen fra Hvam. Hoppen fikk 7,5 for trav, 8,5 for galopp og 8 i helhet. Hun ble belønnet med 8,5 av testrytter og dommere i ridbarhet, mens det ble 8,5  av dommere og 8 fra testrytter i i kapasitet.

Avlshest.no tar forbehold om feil. Send oss gjerne en epost!

  • Bildegallerier kommer om kort tid.

RDH
Sønnavind xx e. Primatico xx/Scenic xx/Brigadier Gerard xx
JJ Diez Colibri e. BH Don Romantic/Caprimond/Ibikus
KC Olympia e. Deemster/Ladoga/Faighter
Di WEola e. Don Crusador/Weltmeyer/Prince Thatch xx
Chelsea e. Clinton I/Cento/Sandro
RR For Your Pleasure JC e. For Pleasure/Solos Landtinus/Royal Z II
Flying Dutchess e. Manhattan/A-Dur/Weinbrand
Domenica e. Desperados/Harvard/Feinbrand
Uno Sandie Girl e. Sinatra Song/Donnerhall/Hitchcock
Cocktail Lykkebo e. Come Back II/Jet Stream/Raubritter
Quidam Excordis e. Quidam de Revel/Calypso II/Gotthard
Magica e. Aram/Rote Boldt/Pompe

RDS
JJ Donatella e. Deemster/Riccione/Donnerhall
Quidams Quity e. Quidam de Revel/Calypso II/Gotthard
Heiberg Roma e. BH Romanov/Zuidhorn/Ballyvie xx
Margy Z e. Marquise/Mytens xx/Hoogheid

DH
Dynafetti e. Stall-Ks Dynamit/Bolero/Solist
Hennesey xx e. The Noble Player/Diaghlyphard xx/Hot Spark xx
Rasja e. Houston/Purioso/Saluut
Chilli e. Happy Irco/Picandt/Arabas ox
Winning Star e. Winningmood/Jimtown/Concorde
Midt-West Capri e. Caprimond/Ibikus/Limelight
Challenge e. Cento/Sandro/Gepard
First Date e. Fighting Alpha/Mexico/Wiener Domspatz
That’ll Do e. Lancer II/Corofino I/Landgraf I
Royal Lady e. Aldato/Gershwin/Burggraaf

DS
Rhapsody e. Deemster/Rambo/May Sherif
Sienna Molskegård e. Travell/Hockey/Earl of Rolan xx
Lillebergs Felicity e. Marwin/Lasandos/Mowgli
Angels Lullaby xx e. Precocious xx/Clantime xx/Burglar xx
Qvistorf Pionella e. Alfa DÉlle/Øxenholm General Pio/Flamingo
Bernadette e. Bernstein/Eminent/Urbino
Nicita e. Chirac/Napoleon/Pontus
Herbie e. Cocktail/Meridiaan/Lucky Boy xx
Meatloaf e. Harcos/Orthos/Albatros
Broker’s Nicky e. Holland/Kaiserstern xx
Roshana M e. Jimtown/Concorde/Naturel
O’livia e. Ladoga/Faighter/O’Brian
Irana Capricci e. Marquise/Sultan/Gondelier
Vaya Con Dios e. Orlando/Burgraaf/Aram
Rafaeela Del Luna e. Rafa-L/Royal Z I/Marcon
Præstegårdens Akeleje e. Urprinz/Aleksander/Oberst
Zhakira e. Zalmiak Firfod/Flakner/Manometer xx

RF1
Hope e. Clinton I/Concorde/Zortin

F1
Anitra e. Animo/Kandidat/Mozart
Farewell’s Fortuna e. Farewell/Duca Di Busted
Starlight e. Mirakel/Lector/Marinier
Line e. Rinaoldo/Derslaw
Via Carmen e. Rmbo/Roots xx/Astronaut

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. RR For Your Pleasure JC, RR Margy Z og Roshana M kåret i Dansk Varmblod – Resultater fra kåringa | RR Reierstad Ridehest
  2. 2 DH og 1 DS i Dansk Varmblod | Johnsten.no
  3. Dansk Varmblod godkjenner Happy Irco og Tobajo Picez – også til Springhestprogrammet | RR Reierstad Ridehest
  4. Dansk Varmblod godkjenner Happy Irco og Tobajo Picez – også til Springhestprogrammet | Johnsten.no

Legg inn en kommentar