Avlshingst død

Dette innlegget ble publisert 17. oktober 2010 og innholdet kan være utdatert.

Christian Ahlmann og Calvados Z under fredagens 140-klasse hvor ekvipasjen fikk plassering.

Avlshingst og vinner av Unghest-VM i 2006 døde under Kingsland Oslo Horse Show.

Søndag formiddag ble dramatisk for Christian Ahlmann. Hans niårige hest, Calvados Z døde i løpet av fem minutter etter at hestepasseren oppdaget symptomer på kolikk. Stevneveterinæren er overbevist om at hesten døde en naturlig død, og man tror årsaken kan være en sprukken pulsåre. Hesten skal obduseres hos Veterinærhøgskolen. Calvados Z (Chellano Z x Carthago Z) gikk senest Grand Prix-klassen på lørdag da han fikk fire feil i grunnomgangen. Fredag fikk ekvipasjen plassering i en 140-klasse.

Calvados Z var kun ni år, men hadde allerede flere meritter fra sporten. Hesten vant Unghest-VM for 5-åringer i Lanaken i 2006. I 6-årsfinalen året etter ble den nummer ni, mens den tok fjerdeplassen som 7-års i 2008.

Senere på dagen vant imidlertid Christian Ahlmann verdenscupen i Oslo med hingsten Taloubet A som i likhet med Calvados Z er kåret i Zangersheide.