16 premiehingster i Verden

Årets Hannoveraner-hingst ble Goldfever.

Årets kolleksjon talte 91 katalognumre under kåringen i Tysklands største avlsforbund, nemlig Hannoveraner-forbundet. Torsdag ble alle hingstene vist for hånd ved utendørsbanen, mens de ble vist løse og løshoppet fredag. Lørdag ble de vist i longe før de så ble opprangert. Lørdag ble det også arrangert auksjon, hvor 84 hingster ble lagt ut for salg.

46 hingster ble i år kåret i Verden, og av disse ble det utpekt 16 premiehingster. Blant de 16 var det 10 dressurbetonte og 6 sprangbetonte hingster. Det var stor spredning i avstamningen i denne kolleksjonen, og de har alle ulike fedre med unntak av Stakkato som er far til to av de seksten.

Under auksjonen var 44 av de til sammen 84 hingstene kåret. Prisene på de kårede hingstene lå på mellom 15 000 og 300 000 euro. De ukårede kostet mellom 8000 og 95 000 euro. Hingsten som ble solgt for mest penger, var den kårede – men upremierte – hingsten etter Sir Donnerhall/Lauries Crusador xx. Ingen av hingstene ble i år solgt til Norge eller Danmark.

Ludger Beerbaum på Goldfever-datteren Gotha (foto: Valeria Streun/FEI).

Årets Hingst
Blant de eldre nålevende hingstene er det Goldfever I (e. Grosso Z/Galvano) som er utpekt til Årets Hingst. 19 år gamle Goldfever I ble kåret i Verden i 1993 og ble nummer åtte under bruksprøven året etter med en sprangindeks på 122,63. Han ble først konkurrert med Claudia Freise og ble så lagt merke til av Dieter og Madeleine Winter-Schulze som sponser Ludger Beerbaum. Først ble han ridd av Ludgers berider, Dirk Dahlmann, som debuterte hingsten i Bundeschampionatet i 1997 og senere red den i Unghest-VM. Senere har hingsten vunnet det meste som kan vinnes med Beerbaum – bl.a. laggull fra OL og EM, og har ridd inn 2,8 millioner euro i premiepenger til sine eiere. Av kjente avkom kan nevnes Gotha, som også ris av Ludger Beerbaum, Georgia og Goldwing.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar