Attraktive premier i Midt-Norge

Dette innlegget ble publisert 1. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

 

Utstillingen ble avholdt på Bratsberg Ride- og Treningssenter utenfor Trondheim, og totalt 17 hester i alle aldre var påmeldt utstillingen.

Tekst: Solveig Sundfør

Norskfødte Rozeca (3) (e. Stall-K’s Dynamit u. Rozenballarina Soneca e. May Sherif). 

Det var store gave- og pengepremier på utstillingen i Midt-Norge 21.-22. august. Både beste føll og hoppe fikk utbetalt kr. 5000,- hver i førstepremie  – i tillegg til fine gavepremier sponset av blant annet Fellskjøpet. Beste hoppe ble Wadaza, mens beste føll ble Berge’s Rock Star.

Lørdag ble hester med bruksprøve vist for dommerne Cecilie Kilde og Liv Borg. Testrytter i begge disipliner var Ådne Sæterøy. Totalt var det tre deltagere i 3-årstesten, mens totalt fire eldre hopper ble fremvist – hvorav den ene oppnådde typegodkjenning.

Samtlige hester med bruksprøve måtte gjennom en veterinærsjekk i forkant, og ble mønstret på hardt underlag i skritt og trav for å sjekke at alt var i orden. I tillegg ble hestene både målt og nøye sjekket av veterinær Pernille Gustavsen.

Samtlige hester gikk så videre til eksteriørbedømming i ridehuset, hvor dommerne nøye gransket hestenes eksteriør i alle gangarter. I tillegg ble flere hester løshoppet.

Etter at eksteriørbedømmingen og løshoppingen var unnagjort, var det klart for bruksprøver i sprang og dressur med egen- og testrytter.

Førstepremie

Wadaza (e. Sidney/Kennedy) 

Det ble den syv år gamle hoppen Wadaza (e. Sidney u. Radaza ue. Kennedy) som gikk seirende ut av konkurransen lørdag med førstepremie og nummer 1 i kvalitet. Wadaza er oppdrettet i Nederland. Eier er Sigrunn Hestenes, Malvik.

På eksteriørvisning oppnådde hoppen 8,5 poeng på helhet, og dommerne fremhevet at dette var en feminin hoppe av god type, med god kroppsbygning og meget godt trav og galopp vist løs. Wadaza viste bruksprøve med egen-/testrytter både i sprang og dressur, og fikk til slutt en gangartsindeks på 7,9 og en sprangindeks på 8,3 – totalt beste hoppe og kvalifisert til Eliteskue på Linnesvollen i Lier 28. august.

Føll og unghester

Berge’s Rock Star (e. Blue Hors Romanov u. Stutteri Jestis Willow e. Weltjunge) 

Føll og unghester ble bedømt søndag, og her var det til slutt hingsteføllet Berge’s Rock Star (e. Blue Hors Romanov u. Stutteri Jestis Willow ue. Weltjunge) som stakk av med seieren.

Berge’s Rock Star er eiet/oppdrettet av Eva Berge, Orkdal. Dommerne fremhevet spesielt bevegelsen i skritt, og at travet var lett og taktmessig med elastisitet og bæring, samt en rund og funksjonell galopp. Berge’s Rock Star ble beste dressurbetonte hingsteføll.

Blant hoppeføllene var det spesielt SLT Dechante Light (e. De Noir u. Laurette e. Laurin) som utmerket seg.

Hoppeføllet ble av dommerne belønnet med kvalitetsklasse 1 og at det var et velutviklet føll av god type. Eier og oppdretter er Janniche Lund-Teigås, Melhus.

Beste dressurbetonte hoppeføll ble SLT Dechante Light (e. De Noir u. Laurette e. Laurin). 

Av totalt åtte føll til bedømming, oppnådde fire kvalitetsklasse 1 med kvalifisering til Eliteskuet, mens fire føll ble satt i kvalitetsklasse 2.

I konkurransen om utstillingens beste dressurbetonte føll, gikk seieren til slutt til hingsteføllet Berge’s Rock Star.

I den offisielle unghestklassen var det kun en deltager, toårshoppen Ciceros Sunlight (e. Cicero van T&L u. Rilight e. Midt-West Ibi-Light).

Ciceros Sunlight (e. Cicero van T&L u. Rilight e. Midt-West Ibi-Light)

Unghoppen er eiet/oppdrettet av Kårhild Hallager, Grong, og ble av dommerne bedømt som en passe stor, godt utviklet hoppe av meget god type, harmonisk, men noe smalbygget.

Med åtte poeng i helhet, ble unghesten satt i kvalitetsklasse 1, og kvalifisert til Eliteskuet.

 

1 Comment

  1. I avlsplanen side 30 står følgende:

    «5.8 Eliteskuet
    Eliteskuet er åpent for alle føll, unghester og hopper førstegangsregistrert i NV og oppført i hovedavsnittet, som har oppnådd kvalitetsklasse I gjeldene utstillingsår. Det utnevnes årets føll, unghest og årets hoppe innen sprang og dressurdisiplin. Ved Eliteskue foregår kun opprangering og ingen karaktersetting.»

    Er det likevel slik at hester som ikke er NV blir invitert til eliteskuet, slik det står at den flotte kwpn-hoppa ble?

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*