Åpen utstilling Linnesvollen

Dette innlegget ble publisert 1. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

Nytt i år var at føll og unghester kunne komme til Linnesvollen for å kvalifisere seg direkte til Eliteskuet senere på dagen.

Føllklassene
Fire sprangbetonte hoppeføll, et hoppeføll av dressuravstamning og ett hingsteføll med sprangbetont avstamning møtte opp.

S.E. Miss Pogany (e. Diarado/Corlando) ble klassevinner blant de sprangbetonte hoppeføllene.

Hoppeføll
To sprangbetonte hoppeføll fikk 8 i helhet, men kun ett av dem gikk videre til Eliteskuet. Klassevinner ble S.E. Miss Pogany som er oppdrettet og eies av Nils og Åse-Berit Jamne. Føllet e. Diarado/Corlando ble omtalt som et passe stort og uttrykksfullt føll med vakkert hode, god skulder, velmarkert god manke og god muskulatur. Bevegelsene i trav og galopp var noe spent, men føllet var god bak i galopp.

Dea Fava V e. Crelido/Volteras oppnådde også 8 i helhet, men gikk ikke videre til Eliteskuet fordi hoppen var inne til typegodkjenning. Hun fikk betegnelsen passe stort føll av bra type med pent hode, med en god galopp hvor føllet var meget god bak. Moren Steps Celine (e. Volteras/Paridor) ble samtidig typegodkjent med en helhetskarakter på 7. Hestene eies av Emilie E. Vestgren.

Breives Moment (e. L'Espoir/BH Cavan) (foto: Eva Kindahl).

Hoppeføllet Breives Moment (e. L’Espoir/BH Cavan) møtte alene i klassen for de dressurbetonte. Oppdretter og eier Svanhild Breive stilte alene og hadde ingen til å leie føllet, men plystret på føllet som stilte seg flott opp ved siden av moren – noe som imponerte både publikum, dommere og fotografer. Om dette føllet sa dommerne at det var et oppsynt føll av god type med pent hode, velansatt og velformet hals. Føllet fikk også dagens beste karakter med 9 på galopp, hvor føllet kom godt opp i fronten og som ble omtalt som meget elastisk. Med en helhet på 8,5 kom også dette føllet til Eliteskuet.

Beat It e. Heartbeat/Rebel Z III (foto: Eva Kindahl).

Hingsteføll
Ett hingsteføll møtte, og det var av sprangbetont avstamning. I likhet med Årets Føll 2010 var Beat It etter hingsten Heartbeat, men med Rebel Z III på morssiden. Beat It er oppdrettet og eies av Jeanette Faane. Dommerne karakteriserte føllet som passe stort og maskulint av god type med godt uttrykk. Føllet har et pent hode og god muskulatur. Galoppen var høydepunktet, som både var romslig og smidig. Med en helhetskarakter på 8 gikk også dette føllet videre til Eliteskuet senere på dagen.

Hit My Heart e. Sir Donnerhall/De Niro.

2-årshopper
Årets Føll i 2008 var Hit My Heart e. Sir Donnerhall/De Niro. Hoppen er oppdrettet og eies av Ingrid Sønsterbø. På Linnesvollen ble dermed Hit My Heart fremvist som 2-årshoppe av dressurbetont avstamning. Dommerne mente det var en høystilt, passende edel hoppe av moderne type. Hun har et pent hode, passe lang og velansatt og velformet hals. Hun har en ledig bevegelse i skritt med god ryggaktivitet, og et stort og ledig trav. Imidlertid påpekte dommerne at hun mangler noe muskulatur i overlinje og bakpart og at bevegelsen er på framparten i galopp. Hit My Heart ble belønnet med et åtte-tall i helhet og kvalifiserte seg dermed til Eliteskuet.

C4 Morning Belle e. Stall-Ks Dynamit/Andiamo (foto: Eva Kindahl).

Det gjorde også C4 Morning Belle e. Stall-Ks Dynamit/Andiamo. Den røde hoppen er oppdrettet og eies av Marianne Grigson. – Passe stor, velutviklet hoppe med meget velformet og velansatt passe lang hals, var blant karakteristikken dommerne ga. Med en helhetskarakter på 8 var begge 2-årshoppene med dressuravstamning klare for finalen senere på dagen.


Bumble Bee ble typegodkjent.

Typegodkjenning
I tillegg til Steps Celine var også den 6 år gamle Bumble Bee inne til typegodkjenning. Hoppen er etter Ladiesdream/Stald Calles Bror Bally, men mormor er ukjent. Hun er oppdrettet og eies av Kjetil Volden. Hoppen fikk bl.a. 8 i skritt og galopp og endte opp med en helhet på 7,5 og ble typegodkjent.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*