To dager hestefest i nord

Beste norskoppdrettede hoppe ble den fem år gamle Nefertiti e. De Noir u. Mitzi II e. Højvangs Lukas.

Den ferske regionen i landets nordligste område fikk 27 påmeldinger til utstillingen, og det kom hest helt fra Karasjok.

Foto: Therese Elstad Reinkind

Tre hester uteble fra utstillingen på Nord-Norsk Hestesenter, men oppslutningen var likevel ny rekord. Årets dommere var Magne Lilleng og Cecilia Wallin, mens Steffen Gulbrandsen var testrytter.

Vinner av 4-årstesten i gangartsklassen ble Bell Amie e. Figaro R/Briar, her mønstret av Marlene Horvli.

Nefertiti e. De Noir/Højvangs Lukas.

Hopper og 4-årstest
Lørdag 7. august stod hoppeutstilling og 4-årstest på programmet. I 4-årstesten var det tre hopper som stilte, én i sprangklassen og to i gangartsklassen. Vinner i gangartsklassen ble den svenske varmblodshoppen Bell Amie e. Figaro R u. La Brie (e. Briar), eid av Hege Hasvold.

Det ble stilt sju hopper, hvor av to med sprangbetont avstamming og fire med dressuravstamming. Seks av disse viste rideprøve. Fem ble stilt til 2 i kvalitet og en hoppe ble stilt til 3 i kvalitet ettersom hun ikke viste bruksprøve. Den beste norskoppdrettede hoppen ble den fem år gamle Nefertiti e. De Noir u. Mitzi II (e. Højvangs Lukas). Oppdretter av hoppen er Margrethe Hagen og eier Hilde Halvorsen.

Beste føll
Søndag var det føll og unghester som skule i ringen. Føllene var først ute, åtte i antallet. Fire hopper og fire hingster – alle med dressuravstamming. Tre av disse ble stilt til 1 i kvalitet og én ble stilt til 2 i kvalitet både blant hoppene og hingstene.

RGS Cenzuel (e. Ampère/Nactus) ble beste hoppeføll og skuets beste føll.

I hoppeklassen var det RGS Cenzuel e. Ampère (KWPN) u. Celine ue. Nactus 854 som gikk til topps med 8,5 i helhet. Cenzuel er oppdrettet og eies av Silje F. Kristiansen. Dette føllet fikk blant annet 9 på kropp og skritt, med kommentaren «passe stor og velutviklet føll av god type, meget god kroppsbygning, gode bein og meget gode bevegelser».

Beste hingsteføll ble SH Olympic Design e. Royal Olymp/Alfas Arnt.

Blant hingsteføllene var det to som utmerket seg. Catch me if you can e. Blue Hors Doolittle u. Ravenna ue. Blue Hors Romanov og SH Olympic Design e. Royal Olymp u. Viklunds Danica (e. Alfas Arnt) fikk begge 8,5 i helhet. Catch Me If You Can er oppdrettet og eies av Elin Sørensen, mens Stall Holtaas er oppdretter og eier av SH Olympic Design. Det var sistnevnte som trakk det lengste strået. Dommeren kommenterte at det var et passe stort og veluviklet føll av meget god type. Det har godt kjønnspreg, meget gode bein og energiske bevegelser. SH Olympic Design fikk blant annet 9 på type.

Årets føll
Årets føll og vinneren av føllskuet ble RGS Cenzuel e. Ampère, oppdrettet og eid av Silje Fagertun Kristiansen.

2-åringene
Av 2-åringer stilte to hopper, én vallak og én hingst.

Beste 2-årshoppe ble Bealicious Charmira e. Highcruiser/Nactus.

Hoppene Bealicious Charmira e. Highcruiser u. Chakira (e. Nactus) oppdrettet og eid av Silje F. Kristiansen og W. I. Santinos Heartbreaker e. Santino u. Landerrys Emmy (e. Londonderry) oppdrettet og eid av Renate Williamsen fikk begge 8,5 i helhet. Bealicious Charmira gikk til topps med kommentaren «passe stor hoppe av meget god type, velutviklet og meget gode bevegelser».

2-åringen Paul Stanley e. Blue Hors Leredo/Cavalier.

Vinneren i 2-årsklassen for hingst/vallak ble Paul Stanley e. Blue Hors Leredo u. Joke (e. Cavalier) som fikk 8,5 i helhet. Hesten er oppdrettet av Arlene Hanson, Storsteinnes og eies av Hanne Moen og Espen Rydeng.

Fornøyde dommere
Dommerne syntes det var meget god kvalitet på føll og unghestene, og at det er jevngodt med resten av landet. Blant hoppene som gikk bruksprøvene ble det kommentert at noen var bedre forberedt enn andre.

Norsk Varmblod region 8 vil også takke alle som har bidratt til arrangementet – spesielt de som har sponset premier.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar