Spennende kvalifiseringer

Dette innlegget ble publisert 29. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Mr. Gold G og Louise Almlund Løkken gikk seirende ut av 5-årskvalifiseringen.

Lørdag var det kvalifisering i 5- og 6-årsklassene i Norsk Breeders Trophy.

5-åringene
Det var de utenlandskregisterte hestene som dominerte i begge aldersklassene, hvor alle ekvipasjene red det innledende programmet til FEI. I fjor ble Mr. Gold G (e. Milan/Lobster) og Louise Almlund Løkken nummer fire i Stall-Ks 4-årscup. Lørdag vant de kvalifiseringen for 5-åringene med 85,400 %. Mr. Gold G er en 5 år gammel Dansk Varmblods-hingst etter Milan/Lobster, som eies av rytteren og Sture Andersson.

Tonje Eikrem la beslag på andre- og tredjeplassen med henholdsvis oldenburgervallaken Stall-Ks De Blanc (e. BH Don Romantic/Rohdiamant) som fikk 82 % og  Fantastico (e. Florencio I/Londonderry) som oppnådde 77,6 prosent.  Stall-Ks De Blanc eies av Emilie Rollve, mens Fantastico er en hannoveranervallak som eies av Marianne Muri.

Beste norskregistrerte ekvipasje ble sølvvinneren av Stall-Ks 4-årscup i 2009, Vivelstads Renoir (e. De Noir/Resident) som oppnådde 76 prosent med oppdretter, eier og rytter Mette Hansson.

Dommere i klassen var Hedevig Hauglin, Mark Ruddock og Øivind I. Ødemotland.

Qallwesto (e. Qalle/Midt-West Ibi-Light) (Foto: Eva Kindahl)

6-åringene
Feltrittsrytter Anne-Cathrine Sellæg imponerte mest på den svenske vallaken Qallwesto (e. Qalle/Midt-West Ibi-Light) og fikk 79,6 %. De fikk 7,8 i trav, 8,5 i skritt, 8 i galopp, 7,5 i ettergift og 8 i generelt inntrykk.

Mette Ono Njøten kom på andreplass med 75,2  % på sin egen hest, den svenske Batistini (e. Bocelli/Parant). Dommerne ga dem 7 i trav og skritt, 8 i galopp, 7,8 i ettergift og 7,8 i generelt inntrykk.

Tredjeplassen gikk til bronsevinneren fra 5-årsfinalen i fjor, nemlig norskfødte My Companion (e. Crelido/Blue Alert xx) ridd av Øivind I. Ødemotland. De ble belønnet med 73,2 % ut ifra karakterene 7,8 i trav, 7,5 i skritt, 7,8 i galopp, 6,8 i ettergift og 7,5 i generelt inntrykk. Vallaken er oppdrettet av Linn Næss Evensen og eies av Runa Roseth Jensen.

Dommere her var Hedevig Hauglin og Mark Ruddock.


Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*