– Selvfølgelig en kjempeskuffelse

Dette innlegget ble publisert 6. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Trude Hestengen er skuffet over utfallet i Verden, men velger å se fremover.

Unghest-VM kom til en brå slutt for de to norske 5-års ekvipasjene i går etter at begge hingstene viste tegn til halthet.

– Det var jo selvfølgelig en kjempeskuffelse, men på de to dagene vi har vært her og ridd har vi fått masse fine kommentarer og tilbakemeldinger om at det er en flott og lekker hest så vi tar med oss det og kommer sterkere tilbake, sier Trude til Avlshest.no. Hun forteller at hingsten fungerte fint under rytter før veterinærsjekken onsdag og at det derfor kom som en overraskelse.

Ridehesten skriver også i dag at Tobajo Pik Disney hadde en strevsom transport ned til Verden og dro av seg en sko, som så førte til noe ømhet etter omskoing. Ifølge nettstedet er dette den mest sannsynlige grunnen til at hingsten ikke gikk gjennom veterinærsjekkene.

Myrstads Armani ble også stoppet onsdag kveld grunnet halthet. Men torsdag morgen viste hingsten ingen halthetstegn og fikk dermed klarsignal til å starte. Men 10 minutter inn i oppvarmingen torsdag ettermiddag kom haltheten tilbake og ekvipasjen ble nødt til å trekke seg, ifølge Ridehesten.

– Dette er virkelig maks uflaks. Begge hingstene var helt klare og i toppform inntil stevnet, skuffelsen er selvsagt meget stor både hos ryttere, oppdrettere og i avlsforbundet. Det er et vitnesbyrd om at skuffelser er noe man ganske enkelt må være forberedt på når man har med hester å gjøre, og at vi bare må fokusere på hestenes beste, sier Mette Hansson til Ridehesten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*