Rakatschi beste dressurføll

Dette innlegget ble publisert 14. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Det unge hingsteføllet ble beste dressurbetonte føll i region 1 etter å ha fått 9 i helhet.

Region 1 i Norsk Varmblod avholdt i helgen utstilling på Fredriksborg Hestesenter. I klassen for dressurbetonte føll var det 7 deltakere, 4 hingsteføll og 3 hoppeføll.

Rakatschi etter JJ RayBan/Akatschi/Manstein ble beste dressurbetonte føll med en helhet på 9. Det kun  6 uker gamle hingsteføllet fikk karakterene 9 for type, 9  for kropp, 8 for ben, 9 for skritt, 8 for trav og 9 for galopp. Det ga 9 i helhet og klasse 1. Dommerne beskrev han som passe stor og av meget god type. De synes han var harmonisk bygget med god overlinje og velstilte ben. Skrittet ble beskrevet som veivinnende og taktfast, mens galoppen fikk ros for å være meget velbalansert, rommelig og god.

Tobajo Incendio e. Tobajo Pik Disney/Contango

Rakatschi er oppdrettet av Monica Engebretsen.

Best av hoppeføllene ble Tobajo Incendio etter Tobajo Pik Disney/Contango. Dommerne beskrev henne som et passe stort, feminint føll av meget god type. De ga 9 for type, 8 for kropp, 7,5 for ben, 8 for skritt, 8,5 for trav og 8,5 for galopp, hvilket ga en helhet på 8,5.

Tobajo Incendio er oppdrettet av Ann-Cathrin Ottoson v/Tobajo Sporthorses.

Region 1 hadde i år en bedekning i førstepremie for beste sprangbetonte og beste dressurbetonte føll. Dermed ble Rakatschi og Tobajo Incendio vurdert igjen  for tittelen beste dressurbetonte føll og premien i form av en bedekning med  Thorsøs Ludwig. Dommerne bemerket at grunnet den store aldersforskjellen mellom de to føllene var de vanskelig å sammenlikne de opp mot hverandre, men bestemte seg for at vinneren var Rakatschi.

Øvrige føll

Bergeruds Aladdin e. Bergeruds Aragorn/Blue Hors Romanov
Hingsteføllet ble beskrevet som passe stort av god type og fikk karakterene 8,5 for type, 8,5 for kropp, 8 for ben, 7,5 for skritt, 9 for trav, 8,5 for galopp og 8,5 for helhet. Oppdrettere er Kristine og Ole Kristian Bergerud.

Tobajo Lucky Luke e. Thorsøs Ludwig/Walt Disney
Hingsteføllet ble beskrevet som passe stort og velutviklet av god type. Dommerne ga 8 for type, 8 for kropp, 7 for ben, 8 for skritt, 7,5 for trav, 7,5 for galopp og 7,5 i helhet. Dommerne bemerket at føllet for øyeblikket var i sterk vekst og at mye dermed kan skje på kort tid. Oppdretter er Ann-Cathrin Ottoson v/Tobajo Sporthorses.

Pascal e. Myrstads Armani/Plannja Guy
Dommerne bekmerket at også dette hingsteføllet var i en periode med sterk vekst og at han virket noe sliten. De ga karakterene 7 for type, 7 for kropp, 8 for ben, 8 for skritt, 7 for trav, 7 for galopp og dermed 7 i helhet. Oppdretter er Åse Kristin Andersbakken.

Conseth’s Funnyface e. JJ RayBan/Viking
Hoppeføllet ble beskrevet som feminint og velutviklet av god type. Dommerne ga 8 for type, 8 for kropp, 7,5 for ben, 7 for skritt, 7,5 for trav, 7,5 for galopp og 7,5 i helhet. Oppdretter er Anne-Grethe Skjølseth.

Thorsøs Lady in Red e. Thorsøs Ludwig/Mon Ami x
Hoppeføllet ble beskrevet som feminint, velutviklet og av god type. Dommerne ga karakternene 8 for type, 8 for kropp, 7,5 for ben, 7 for skritt, 7,5 for trav, 7,5 for galopp og 8 i helhet.

Tobajo Lucky Luke e. Thorsøs Ludwig/Walt Disney. Hans mor What's Up har også avlet Tobajo Pik Disney I og II.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*