Pengepremier på utstillinger

Dette innlegget ble publisert 10. august 2010 og innholdet kan være utdatert.
Lingh og hans amerikanske eier, Karin Offield (foto: Flyinge.se).

Premieringen på flere føllskuer og utstillinger i Norge har blitt langt mer attraktiv for oppdretterne. I Sverige kan man nå få 10 000 kroner for det beste føllet etter hingsten Lingh.

Det er den amerikanske eieren av hingsten, Karin Offield, som har valgt å offentliggjøre en premiering av sesongens beste føll etter Lingh. Den nederlandske hingsten etter Flemmingh/Columbus har virket i svensk avl siden 2009.

Pengepremien tilfaller oppdretteren til det føllet som får høyst totalpoeng ved årets føllbedømming i Sverige. Hvis det er flere føll med samme poengsum vil vinneren velges ut fra høyeste gjennomsnittlige gangartspoeng, høyeste poeng for enkeltgangart og høyeste poeng for type. Hvis vinneren heller ikke da kan utpekes vil Karin Offield velge ut vinneren basert på hennes bedømming og mest interessante dressuravstamming. Beslutningen kan ikke overklages.

– Jag vill gärna vara med och ge tillbaka till de uppfödare som valt Lingh som far till deras nya föl. Dessutom känns det viktigt att kunna vara med och stimulera fler uppfödare att visa sina Lingh-föl på bedömningar, uttaler Karin Offield.

Føllfestivalen i Øsfold har annonsert kr 130 000 i premiepotten bestående av bedekninger og prispenger under årets arrangement som går av stabelen 19. august. Også region 1 i Østfold har annonsert premiering av beste føll og unghester med 1000 kr i tillegg til at beste sprangføll får en gratis bedekning med Tobajo Picez, mens beste dressurføll får gratis bedekning av Thorsøs Ludwig. Utstillingen i Østfold finner sted førstkommende lørdag på Fredriksborg Hestesenter.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*