Norskfødte i fokus

Vivelstads Real Dynamite ble best av gangartshestene i 3-årstesten.

På 3- og 4-årstesten på Stall-K i Kongsberg kom de norskfødte best av det.

Royal Butterfly (e. Tobajo Picez/Jimtown).

I fjor var han «Årets 2-årshingst i dressur» – i år tok Vivelstads Real Dynamite (e. Stall-K’s Dynamit/Resident) hjem seieren i 3-årstesten  i Region 4 i Norsk Varmblod. Under lørdagens egenryttertest fikk vallaken karakterene 7,5 i skritt, 8,5 i trav, 9 i galopp og 8 i ridbarhet. Med det endte han på en gangartsindeks på 8,2. Med sprangindeksp å 7,8 og eksteriørindeks på 8,5 endte den norskfødte opp med en sum på 8,32 og kvalitetsklasse 1. Oppdretter og eier er Mette Hansson.

Blant de 3-årige spranghestene var det én som oppnådde kvalitetsklasse I. Den norskfødte hingsten Royal Butterfly (e. Tobajo Picez/Jimtown) er oppdrettet av Knut Erik Halvorsen, og ble vist fram av Inger Bugge. Fuksen fikk 6 i skritt – fordi den ifølge dommerne manglet fremadsøkning – 8 i trav og galopp og 7 i ridbarhet. Under søndagens løshopping ble det gitt 8,5 i teknikk, kapasitet, galopp og ridbarhet. Den fikk da en sprangindeks på 8,5. Eksteriørindeksen ble 8 og resultatet ble til slutt 8,30.

Saphira (e. Sancisco/Davignon).
Killson Carnute (e. Carson Ask/Prospect Pride).

Ingen av de 4-årige hestene som deltok i 4-årstesten i dressur oppnådde kvalitetsklasse I. Saphira (e. Sancisco/Davignon) ble best med 7,5 i skritt og trav, 8 i galopp og 8,5 i ridbarhet. Med gangartsindeks på 8 og eksteriørindeks på 7,5 ble det totalindeks på 7,8. Saphira er oppdrettet i Tyskland og eies av Stine Johannessen.

Av de 4-årige spranghestene oppnådde Kilson Carnute (e. Carson Ask/Prospect Pride) 8,5 i teknikk, kapasitet, galopp og ridbarhet. Eksteriørindeksen var 7,5 og totalt fikk skimmelen 8,1. Med det oppnådde den norskfødte vallaken oppdrettet av Tora Jacobsen kvalitetsklasse I. Hesten eies av Tora Jacobsen og Tom Vidar Leren Gjeldnes.

Den seksårige hoppen Wannabee (e. Weltjunge/Cavalier) stilte også til hoppekåring, og ble kåret i klasse I med 8,1 i gangartsindeks og 8,5 i eksteriørindeks. Hesten er oppdrettet av Ib Kirk (DK) og eies av Astri Pedersen.

Dommere i helgen var Cecilia Wallin og Magne Lilleeng. Danske Claus Munkedal var hyret inn som utenlandsk konsulent, mens tyske Mike Goldsmidt fra Helgstrand Dressage var testrytter.

3 Comments on Norskfødte i fokus

  1. Har Norsk Varmblod begynt å godkjenne irsk avstamning igjen siden Killson Carnute (registrert i vedlegget til hovedstamboken) kan gå i Kvalitetsklasse I på en offisiell og stambokmeritterende utstilling? Er ikke Kvalitetsklasse I lenger forbeholdt hovedstamboka?

    Moren til Killson Carnute er Irsk Sportshest (ISH), og mormoren + morfarmormoren er av ukjent opphav: http://www.nhest.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?modus=2&rase=0&search=Killson+Carnute.

    To andre hester under Irsk Sportshest (ISH) mor – hvor til gjengjeld hele morstammen er kjent – fikk i 2009 etter hva jeg har hørt avslag på registrering i Norsk Varmblod. Det gjelder to avkom under samme hoppe etter hingstene Alfas Arnt og Löjtnantshjärta, eksempel: http://www.nhest.no/Andre-elementer/Sok-etter-hestkusklop/Sok-etter-hest/?modus=2&rase=0&search=akkurat

    Forøvrig gratulerer til oppdrettere, eiere og ryttere av de flotte hestene!

    • Kan dette ha noe med at moren har oppnådd gode resultater i Sporten ? Hun var Norgesmester i Sprang i1998 og kan vise til andre gode plasseringer nasjonalt og Internasjonalt, nordisk +m.m.

Legg inn en kommentar