NBT 2010 er i gang

Sesongens store arrangement er i gang på Linnesvollen.

Spranghestene gikk sine innledende runder, mens det også ble avholdt en kvalifisering i Stall-Ks 4-årscup i dressur. Den innledende runden for 4-, 5- og 6-åringene gikk i bedømmelsen Clear Round.

Engas Naranja (e. Casir Ask/Calato I) var blant de feilfrie i 4-årschampionatet.

FERDs 4-årschampionat
Ni av 19 unge hester gikk feilfri i 1. avdeling av championatet for 4-årige hester på Linnesvollen fredag. Banen for de yngste var satt opp med hinderhøyde 1 meter. Blant de feilfrie var blant annet fjorårets vinner av 3-årschampionatet i dressur, Tobajo Pik Performance (e. Tobajo Picez/Lonely Boy) og Årets sprangbetonte 3-åring, Engas Naranja (e. Casir Ask/Calato).

VM-klare Clarkes Ferro imponerte blant 5-åringene.

OXER 5-års NRYF Unghest-/NBT-Cup
12 av 22 ekvipasjer kom seg gjennom banen uten feil.Hinderhøyden for 5-åringene i den første runden var på 115 cm. Årets vinner av DRF-championatet i Danmark, Toftehøjs Credeau (e. Crelido/Diamant),  VM-klare Clarkes Ferro (Creevagh Ferro/Diamonds are Trumps), fjorårets vinner av Avlshest.nos 4-årschampionat Bakkelys Queen (e.Quebec/Racot) og VM-klare Agathe (e. Underworld xx/Argentinus) var blant ekvipasjene som kom seg feilfritt rundt banen.

Norskfødte RR Lord of Rings (e. Lord Caletto/Royal Z II) gikk feilfritt i 6-åringenes innledende runde.

OXER 6-års NRYF Unghest-/NBT-Cup
Åtte av 20 ekvipasjer gikk feilfritt. Av disse var det to NV-kårede hingster, nemlig Cabachon (e. Casal/Concerto II) og norskfødte Quite Expensive (e. Quite Easy/Coronado). Fjorårets beste norskfødte av 5-åringene, RR Lord of Rings (e. Lord Caletto/Royal Z II) og fjorårets VM-representant, Emotion Van T Beugelhof (e. Querlybet Hero/Darco) var blant dem som kunne notere seg null feil i protokollen.

FERD 7-års
Klassen for de eldste hadde åtte startende. Silje Ludvigsen og Leonce L (e. Leonce/Lansing) var den raskeste av de feilfrie i grunnomgangen og gikk seirende ut av klassen. Jon Fagerås og Waldogez AZ (e. Quasimodo Z/Attack Z) ble nummer to.

Pernille Sigsgaard på Lerona Attrup (Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro/Splitau). (Foto: Eva Kindahl)

Stall-Ks 4-årscup
Fem ekvipasjer stilte til start i den åpne kvalifiseringsklassen. Tre stykker klarte kravet. Vant gjorde Pernille Sigsgaard på Lerona Attrup (Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro/Splitau) som fikk 90,750 %. Ekvipasjen fikk 9 i skritt og trav, 9,2 i galopp, 9 i ridbarhet/temperament og 9,2 i kapasitet. Den norskfødte hingsten Swix (Sandro Hit/Depardieu/Manstein) stilte også til start. Med samme rytter som vinneren fikk den NV- og DV-kårede hingsten 86,250 %. Han oppnådde 9 i skritt, 8,5 i trav, 8 i galopp, 9 i ridbarhet og kapasitet. JJ Romania (Blue Hors Romanov/Campari M) og rytter Øivind I. Ødemotland fikk 76,875 %.

Swix (Sandro Hit/Depardieu/Manstein). (Foto: Eva Kindahl)

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Salgshesten RR Lord of Rings 6.plass i NBT 6-års sprangfinale | RR Reierstad Ridehest

Legg inn en kommentar