Gull til KWPN

Dette innlegget ble publisert 8. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

Asterix etter Obelisk/Olivi tok verdensmestertittelen for 5-åringene. Sølv- og bronsemedaljen gikk til Claudia Rüsher på Lissaro van Helle og Schumacher.

KWPN-hingsten Asterix som ris av Emmelie Scholtens fikk en totalkarakter på 9,18 etter at dommerne ga 9,5 for trav, 9,3 for skritt, 8,9 for galopp, 8,9 for ettergift og 9,3 for helhetsinntrykk. Dommerne berømmet hingsten for det aktive bakbenet og den gode takten i trav.

Emmelie Scholtens har bare ridd den unge hingsten siden april i år. Til Tidningen Ridsport sa hun  i går at selv om hun visste at Asterix var en god hest, hadde hun ikke forventet å ta med seg en seier i år også. Scholtens vant 6-års mesterskapet i fjor på Westpoint.

Tyske Claudia Rüsher tok som i kvalifiseringen både andre og tredjeplassen med sine to hester Lissaro van Helle og Schumacher. Lissaro van Helle er en hannoveranerhingst etter Lissaro/Matcho AA og fikk totalkarakteren 9,08. Dommerne ga 9,5 for trav, 8,9 for skritt, 9 for galopp, 9 for ettergift og 9 for helheten. De mente hingsten hadde god bæring og var særlig begeistret for hans skritt. De beskrev han som en velridd hest med gode grunngangarter, men kunne ønske seg noe mer uttrykk i travet. Schumacher, en westfalerhingst etter Stedinger/Weltmeyer, endte på 8,76.

Fjerdeplassen gikk også til Tyskland etter at Uta Gräf og Damon Jerome Hill oppnådde 8,74. Dommerne ga 8,9 – 8,7 – 8,5 – 9 – 8,6 til Rhinlanderhingsten etter Damon Hill/Guy Laroche.

Femte og sjetteplassen gikk til Danmark og Dansk Varmblod. Camilla Ahlers Pedersen og Grevens Sa’Va fikk en totalkarakter på 8,62, mens Andreas Helgstrand og Tørveslettens Stamina endte på 8,54.  Dommerne likte hoppa etter Stedinger/Carano, men kommenterte at hun var spent og ønsket å se henne mer avslappet, særlig gjennom overgangene.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*