Føllutstilling på Stall-K

Stall-Ks Zorino ble best av hingsteføllene i dressurklassen.

11 føll møtte til skue på Kongsberg. Ett føll fikk 9 i helhet, og åtte ble satt i kvalitetsklasse 1.

Donna Roman e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro.

Det var et hingsteføll av dressurbetont avstamning som fikk dommerne til å ta i bruk karakterskalaen på utstillingen i Region 4. Katalog nummer 6, Stall-K’s Zorino, er etter Blue Hors Zack u. Lammesagergårds Rucola ue. Blue Hors Romanov. Cecilia Wallin og Magne Lilleeng gav føllet 9 på type, trav og galopp. For hode, hals og kropp ble det 8,5, mens føllet fikk 8 på ben og skritt. For helhet ble det karakter 9. Stall-K’s Zorino er oppdrettet og eies av Cathrine F. Andersen.

Beste hoppeføll i dressur ble Donna Roman e. Blue Hors Romanov u. Dunja ue. Blue Hors Don Schufro. Dette føllet er oppdrettet og eies av Kjerstin Anthun. Dommerne belønnet føllet med 8,5 i type, kropp, skritt, trav og i helhet. Donna Roman fikk  8 på ben og 9 i galopp.

Ett hoppeføll stilte i sprangklassen som også fikk 8 i helhet og oppnådde kvalitetsklasse 1. Engas Medusa e. Ci Ci Senjor Ask u. Engas Eamina ue. Ulrich Z fikk 8,5 – 8 – 8 – 8 – 7 – 8 og en helhet på 8.

Testrytter Mike Goldsmidt fra Helgstrand Dressage i samtale med dommerne.
Wannabee (e. Weltjunge/Cavalier).

Flere har også vært i aksjon i 3- og 4-årstester i dag. Etter første dag er det 3-åringene Daidalos (e. Stall-Ks Dynamit/Michellino) og Vivelstads Renoir (e. Stall-Ks Dynamit/Resident) som leder an med en gangartsindeks på 8,2.

6-årige Wannabee (e. Weltjunge/Cavalier) oppdrettet av danske Ib Kirk imponerte testrytter Mike Goldsmidt mest under 4-årstesten. Den tyske rytteren fra Helgstrand Dressage ga hoppen 8,5 i ridbarhet med kommentar om at den har god arbeidsvilje, har en god kontakt til bittet selv om den går litt på forparten. Med karakterene 8 i skritt og trav og 7,5 i galopp holdt det til en gangartsindeks på 8,1.

Av 4-åringene var det tyskoppdrettede Saphira (e. Sancisco/Davignon) som fikk høyest karakterer. Hun fikk 7,5 på skritt og trav, 8 på galopp og 8,5 i ridbarhetskarakter. Med 8,0 i gangartsindeks gjorde hun det best under fremmedryttertesten.

3- og 4-årstestene avsluttes søndag. Da er det også klart hvem som vinner Norsk Varmblods sportstester, som er helt nye av året. Avlshest.no kommer tilbake med fyldig dekning av resultatene.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar