Årets Føll 2010

Eliteskuet er vel overstått, og her er Årets Føll 2010 i sprang og dressur.

Tormod Bakke Johnsen med Tobajo Pandora (e. Tobajo Picez/Cicero van T&L) som ble beste hoppeføll i sprang. Tormod har også kjøpt Årets Føll i sprang, Solbakkens Dragonheart.

Beste hoppeføll i sprang
I fjor var det Tormod Bakke Johnsen som tok hjem seieren for beste sprangbetonte føll, i år hadde han med Tobajos Pandora(Tobajo Picez/Cicero van T&L) som er av norskoppdrettet blod både på fars- og morssiden. Pandora kvalifiserte seg til Eliteskuet ved Region 1s utstilling på Fredriksborg i august, hvor hun fikk karakterene 8 for type, 8 for kropp, 7,5 for ben, 7 for skritt, 7,5 for trav, 8,5 for galopp og 8 i helhet. Dommerne beskrev henne som et pent, velutviklet føll av god type.

Pandora ble også best av Tobajo Picez-avkommene på Føllfestivalen forrige uke. Da fikk det røde hoppeføllet karakterene 8 for type, kropp og ben, 7 for skritt og 8 for skritt, trav og helhet. Dommerne beskrev henne som et føll av særdeles god type med god harmoni i kroppen.

Solbakkens Dragonheart (e. Heartbeat/Carolus I) med oppdretterne Nina og Trond Paulsen. (Foto: Eva Kindahl)

Beste hingsteføll i sprang og Årets Føll
Det var ingen overraskelse at sesongens store «snakkis»-føll, Solbakkens Dragonheart (Heartbeat/Carolus I) gikk av med seieren som beste sprangføll blant hingsteføllene – og også totalt. Dommer Jens Søgaard (DK) og Cecilie Kilde hadde bare lovord å komme med da de skulle beskrive dette føllet.

Solbakkens Dragonheart.

Dragonheart kvalifiserte seg også i Østfold-regionen, og ble da beskrevet som et vakkert føll av meget god type med særdeles godt uttrykk. De ga 9 for type, 9 for kropp, 8 for ben, 7,5 for skritt, 8,5 for trav, 9,5 for galopp og 9 i helhet.

– Det er et særdeles smidig og velfungerende føll, sa Cecilie Kilde på vegne av dommerne.

Også under Føllfestivalen gikk hingsteføllet av med seieren blant de sprangbetonte føllene. Solbakkens Dragonheart fikk da karakterene 9 – 9 – 9 – 7 – 8 – 9 – 9 fra de danske dommerne, som beskrev hingsteføllet som et fantastisk lekkert, uttrykksfullt føll.

– Et helt klasseføll som er fantastisk i type og funksjon og helt moderne, sa Poul Graugaard.

Solbakkens Dragonheart er oppdrettet av Nina og Trond Paulsen, men er nå solgt til Tormod Bakke Johnsen. Nina Paulsen uttalte til Avlshest.no at hun er veldig glad for at Tobajo Sporthorses har kjøpt ham. – Det sikrer jo utdanningen, og at han blir fulgt riktig opp, forteller Nina.

Årets Føll i dressur 2010, Stallknektens Amy (e. Ampère/Painters Row xx) . (Foto: Eva Kindahl)

Beste hoppeføll i dressur og Årets Føll
Berit og Kjetil Skaugen har oppdrettet Årets Føll av dressurbetont avstamning. Vinneren blant dressurføllene i år ble Stallknektens Amy (e. Ampère/Painters Row xx). Føllet kvalifiserte seg til Eliteskuet i Region 3 (Hedmark og Oppland), hvor dommerne beskrev føllet som storrammet av meget god type med god kroppsbygning, meget gode bein og meget gode bevegelser. Travet ble honorert med karakteren 9,5. Hoppen fikk 9 i helhet.

Rakatschi etter JJ RayBan/Akatschi/Manstein ble beste hingsteføll dressur.

Beste hingsteføll i dressur
Hele tre av totalt fire av årets føllvinnere deltok under Region 1s utstilling på Fredrikborg Hestesportsenter i Fredrikstad. Monica Engebretsen er oppdretter av det beste hingsteføll i dressur 2010.

Rakatschi etter JJ RayBan/Akatschi/Manstein fikk da karakterene 9 for type, 9 for kropp, 8 for ben, 9 for skritt, 8 for trav og 9 for galopp. Det ga 9 i helhet og klasse 1. Dommerne beskrev han som passe stor og av meget god type. De synes han var harmonisk bygget med god overlinje og velstilte ben.

Det unge føllet er i likhet med Årets Føll i sprang også solgt.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar