Finaleklart i Falsterbo

Dette innlegget ble publisert 7. juli 2010 og innholdet kan være utdatert.

Clarkes Ferro er oppdrettet av Roy Kingsrød. Her i Avlshest.nos 4-årschampionat i 2009.

Flere norske unghestekvipasjer hadde tatt veien over grensen for å forsøke seg i Falsterbo denne uken.

De siste dagene har det vært avholdt innledende runder før det blir finaler til helgen.

Femårsfinalen for spranghestene ble tilslutt bestående av 34 hester etter at det var mange likeplasserte. De to norske ekvipasjene kom derimot ikke med etter å begge ha pådratt seg 5 feil. Stein Endresen startet Toftehøjs Credeau etter Crelido/Diamant og Therese Søhol Henriksen forsøkte seg med Clarke’s Ferro.

20 seksåringer fikk finaleplass etter de to semifinalene. Stein Endresen fikk 4 feil med både Cabachon e. Casall/Concerto II og Cassano e. Cardento/Bellini, og kom dermed ikke til finalen.

Therese Søhol Henriksen og Emotion van ‘t Beugelhof etter Querlybet Hero/Darco fikk med seg tilsammen 8 feilpoeng og dermed ble det ingen finaleplass på dem heller.

Dansk dominans i dressuren
I klassen for femåringene kjempet 35 hester om de 12 finaleplassene for dressurhestene. Og det var de danske tilreisende ekvipasjene som dominerte resultatlisten. Andreas Helgstrand tok seieren med Tørveslettens Stamina, en hoppe etter Stedinger, som er tatt ut til å representere Dansk Varmblod i Verden. Andreplassen tok en annen dansk representant, John Hvalsø Saul, med Aston Martin etter Monteverdi.

Louise Almlund Løkken på Mr. Gold G, en NV-kåret hingst etter Milan/Lobster, oppnådde totalt 67,037 og ble nummer 16.

Også i seksårsklassen ble det seier til Helgestrand med en annen hoppe. UNO Donna Unique tok sølvmedaljen i Unghest-VM i fjor og tok dagens klasse med 72,571 prosent.

Norske Camilla Skjetne Erlandsen og Holmkær’s Athos endte på 22. plass med 61,524 prosent og kom dermed ikke videre til søndagens finale. De ti beste får ri finalen.

dsc_4069athos

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*