Dette sa dommerne om unghestene

Dette innlegget ble publisert 5. juli 2010 og innholdet kan være utdatert.

Silje Bakken og Red Rebel

Grytidlig søndag morgen gikk de 5- og 6-årige dressurhestene finaleprogrammene. Her er kommentarene fra dommerne.

Kurt Christensen, Gunn Skovholt og Thomas D. Larsen hadde fått oppgaven med å vurdere de unge hestene. På samme måte som under VM i Verden ble det etter at finaleprogrammet var gjennomført gitt en kommentar fra dommerne, selv om det ikke ble publisert karakterer. I unghestprogrammene gis det karakter for skritt, trav, galopp, ettergift og generelt inntrykk.

Allerede 06.25 var Silje Bakken og Tailormade Red Rebel i arenaen på Linnesvollen for å ri sitt finaleprogram. Tailormade Red Rebel etter Blue Hors Romanov/Donnerhall ble nummer to i klassen lørdag kveld med en totalprosent på 85. Og dommerne likte også det de så søndag, selv om programmet var preget av at hingsten var noe spent. Etter gjennomført program fikk han beskrivelsen taktfast og lett trav med meget god balanse, men noe spent i overlinjen i dag. Taktfast skritt med god overtramp og taktfast, rommelig galopp som kunne vært noe bedre over ryggen for dagen. Spentheten gikk også noe utover ettergiften i trav og galopp, men alt i alt bemerket dommerne at det var en hest med en spennende fremtid.

Neste par ut var Grete Bergstrøm og Rosengraf, en Dansk Varmblods-vallak etter Rosentanz/Bajazzo. Dommerne likte det taktfaste travet, men ønsket seg mer aktivitet bak. Galoppen beskrev de som god og taktfast med god bæring og bemerket at hesten viste seg bedre i galopp. Dommerne synes det var bedre selvbæring i galoppen enn i lørdagens program og beskrev Rosengraf som en elegant hest som enda mangler litt styrke.

May Elise Skauvik viste så Harrysmindes De Matcho, en vallak etter De Noir/Romancier, også registrert i Dansk Varmblod. Hans trav ble beskrevet som taktfast og rommelig og dommerne bemerket at han viste mer energi enn lørdag kveld, samtidig som de kunne ønske seg enda mer overtramp. Galoppen synes de var rommelig, men manglet noe balanse og Harrysmindes De Matcho ble beskrevet som en elegant hest som enda mangler noe styrke i henhold til treningsskalaen.

Så fulgte de tre Norsk Varmblodshingstene Vivelstads Renoir, Myrstads Armani og Tobajo Pik Disney på rekke og rad. Mette Hansson var først ut med sin egenoppdrettede hingst etter De Noir/Resident. Vivelstads Renoir tok med seg fjerdeplassen lørdag kveld etter å ha fått en totalprosent på 80.6, med særlig uttelling for galoppen hvor han fikk 9.  Søndag beskrev dommerne galoppen som god, rommelig og i oppoverbakke med særlig god balanse spesielt i kontragaloppen. Travet synes de var taktfast og lettgående, men de ønsket seg noe mer balanse og selvbæring. Dommerne synes det var en lydig og velridd hingst og beskrev han som elegant og lettgående med godt uttrykk.

Myrstads Armani etter Blue Hors Armano/Blue Hors Don Schufro ble best NV-hest lørdag  og imponerte dommerne også søndag.  Den kårede NV-hingsten som er oppdrettet av Dagmund og Silvia Førde fikk beskrivelsen elegant og velgående med godt humør. Travet ble beskrevet som taktfast og elastisk med god rommelighet og evne til å øke. I skritt ønsket de seg noe mer overtramp, mens galoppen var velbalansertmed god oppoverbakke tendens og evne til samling. Rytter Roger Frøyland fikk ros for at hingsten var velridd og ble vist i god form.

Tobajo Pik Disney etter Tobajo Picez/Walt Disney ridd av Trude Hestengen entret så banen. Hingsten er oppdrettet av Tobajo Sporthorses ved Tormod Bakke Johnsen og ble utnevnt til årets dressurbetonte hingst i Norsk Varmblod under kåringen i år. Dommerne beskrev travet som godt og rommelig med god balanse og gode økninger og galoppen som velbalansert og i oppoverbakke. De bemerket at han gikk i en meget god kontakt og beskrev han som en flott hingst som er vel trent i forhold til treningsskalaen.

Neste hest i ringen var også en hingst kåret i Norsk Varmblod. Louise A. Løkken viste sin Mr. Gold G, en dansk  varmblodshingst etter Milan/Lobster. Dommerne beskrev travet som taktfast og rommelig med bedre sving enn under lørdagens program og galoppen som aktiv og rommelig med god balanse. Mr. Gold G ble beskrevet som en lydig og veltrent hest, men at han for dagen ble noe dyp foran.

Siste startende i femårsklassen var lørdagens overlegne vinner Tailormade Lancelot. Oldenburgerhingsten etter Lordanus/Ginsberg er kåret både i Tyskland og Dansk Varmblod og ris av Silje Bakken. Dommerne beskrev hingsten som en elegant og velgående hest med et taktfast og elastisk trav med god rommelighet og en velbalansert galopp med meget god oppoverbakke tendens. De bemerket at han søndag var noe spent og ukonsentrert, hvilket gikk litt utover både gangartene og ettergiften.

Isabel Bache og Bergerac

Seksåringene
Rett etter at femårsklassen var gjennomført ble de to seks år gamle hestene vist. Isabel Bache var først ut med hannoveranerhingsten Bergerac. Hingsten etter Belissimo M/De Niro ble kåret i Norsk Varmblod i 2009. Dommerne beskrev travet som elastisk og rommelig og syntes det ble vist i bedre form og tempo enn under lørdagens program. Galoppen beskrev de som rommelig og med oppoverbakke tendens og god evne til samling. De syntes hingsten var flott foran og hadde god takt og beskrev han som en elegant og velgående hest med en spennende fremtid.

Den andre ekvipasjen var Camilla Skjetne Erlandsen og Holmkærs Athos. Dansk varmblodsvallaken er etter Abanos/Andiamo og ekvipasjen ble i fjor tatt ut for å representere Norge i Verden i 5-årsklassen, men ble dessverre forhindret fra å reise. Dommerne beskrev travet som stort og rommelig, men bemerket at vallaken av og til mister balansen og at de ønsket seg noe mer energi bakfra. Galoppen beskrev de som stor og rommelig, men manglet evne til selvbæring. Ekvipasjen hadde også litt problemer i to av changementene, noe som går under ettergiftskarakteren. Her bemerket også dommerne at hesten for dagen ble noe sterk. De beskrev Holmkærs Athos som en stor og elegant hest som enda mangler noe styrke i forhold til treningsskalaen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*