Dansk dominans i Sverige

Dette innlegget ble publisert 13. juli 2010 og innholdet kan være utdatert.


Danskene markerte seg for alvor i unghestklassene under Falsterbo Horse Show.

Dessverre var det ingen av de norske ekvipasjene som klarte å gå videre til finalene i begge disiplinene i år.

Sprangfinalene

Av 5-åringene var det danske Karina Truelsen som vant på den tyske vallaken Laroni (Larino – Caretano Z) fra Stutteri Lewitz. Danske Linnea Ericsson tok andreplassen, men gikk helt til topps i 6-årsklassen med Zandiego U (e. Osmium – Elcaro), en hollandsk hingst. Malin Baryard-Johnsson og Cisco (Cardento – Maximus) tok en populær hjemmeseier i 7-årschampionatet.

Dressurfinalene

Åtte av de tolv ekvipasjene i 5-årsfinalen var danske i år. Dessverre måtte to av dem trekke seg før finalen grunnet småskader på hestene. Ikke uventet tok Andreas Helgstrand seieren med Størvslettens Stamina (e. Stedinger/Carano) som endte med 77.407 prosent. Skimmelen er også uttatt til Unghest-VM i Verden for Danmark. Også de to neste på resultatlisten var danske, nemlig Nanna S. Merrald på So What (e. Sir Donnerhall) og John Hvalsö Saul på Aston Martin  (e. Monteverdi) som delte andreplassen med 73,333 %. – Det er en fantastisk hest, sa Andreas til publikum da han grep mikrofonen ved premieutdelingen.

Det var uten tvil en god helg for Andreas Helgstrand. Med fjorårets verdenstoer  i VM, Uno Donna Unique (e. BH Don Schufro/Falkland) vant han også seksåringens finale med et resultat på 75,619 %.Imidlertid viste det seg at det yrende folkelivet i Falsterbo satte hoppen litt ut av spill.Tross noen spenninger som førte med seg noen feil i changementene, fant dommerne fram flere 9-tall til hoppen, blant annet i skritt. – Jeg er glad for at jeg tok Uno Donna Unique med til Falsterbo, sa Andreas etter seieren. – Hun ble litt frisk og det kom derfor flere feil, men hun viste også at hun har så mye ekstra, forklate han.

Andreas forklarte også at han lot fjorårets VM-vinner Hønnerups Driver stå hjemme fordi han ikke var helt fornøyd med innsatsen under VM-uttaket og derfor ønsker å la vallaken få en ukes hvilepause.

Av de ti ekvipasjene til start i finalen for de 7-årige hestene var det fire dansker. Her ble det likevel hjemmeseier til Patrik Kittel og Debonnet (e. BH Don Schufro) med resultatet 70.877 %.

Svensk forklaring på dansk dominans
– Kvaliteten på årgangene varierer med årene. Mens danskene har en sterk 5-årsårgang har vi ikke en som er like sterk og det er uvanlig mange dansker her i år, uttalte Bo Jenå, som er forbundskaptein i dressur og dommer under klassene i Falsterbo.

– Dessuten vet jeg at vi har en del bra 5-åringer som ikke er her. Ikke alle velger å si Falsterbo men satser på Flyinge i høst. Men jeg synes at de fire svenske hestene i finalen gjorde godt fra seg, selv om de kanskje ikke var på topp.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*