Utstillingssesongen 2010

Dette innlegget ble publisert 10. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.
Det gjelder å nyte de fine sommerdagene før utstillingssesongen i gang.

Utstillingssesongen nærmer seg, og det er på tide å krysse av i kalenderen.

Norsk Varmblod
Årets første regionutstilling i Norsk Varmblod finner sted på Nord-Norsk Hestesenter 7. – 8. august. Region 8 (Nord-Norge) tilbyr føll- og hoppeutstilling, bedømmelse av 2-åringer og 3- og 4-årstest. Samme helg er det også samme tilbud i Egersund, hvor region 6 (Vestlandet) står som arrangører.

14. august inviterer region 1 (Østfold) til føll- og hoppeutstilling med bedømmelse av 2-åringer.

15. august er det samme tilbudet for oppdrettere i Region 3 (Hedmark/Oppland) på Stall Flatland, Bøverbru.

22. – 21. august ønsker region 4 (Buskerud, Vestfold og Telemark) velkommen til føll- og hoppeutstilling, bedømmelse av 2-åringer og 3- og 4-årstest. Nytt av året er også at det tilbys sportstest i sprang og dressur med klasser for hester i alderen 3 til 6 år. Denne går over to dager. Dag en skal hesten ris av egenrytter og bedømmes av dommer og internasjonal trener. Dag to vil hesten ris av en testrytter fra en internasjonal sportsstall.

Samme helg er det nøyaktig samme opplegg i region 7 (Midt-Norge).

2. – 3. oktober arrangeres det 3- og 4-årstest i region 1 (Østfold).

Årets Eliteskue arrangeres i år 26. – 29.  august. Her er det mulighet for hopper, føll og 2-åringer til å møte opp og kvalifisere seg direkte til finalen.

Dansk Varmblod
I 2009 ble det gjennomført en privat hoppekåring for Dansk Varmblod i Norge. Det resultaterte i 30 deltakende hopper, som ifølge arrangørene er rekord for en hoppeutstilling i Norge. I år vil hoppekåringen avholdes lørdag 2. oktober på Tune Ridesenter. Frist for påmelding er 10. august. For mer informasjon om proposisjoner, påmelding og resultater henvises det til Avlsinspirasjon.no, som er en nylansert portal for flere arrangementer i Norge.

Mecklenburg
Stutteri-ML i samarbeid med Bråten Gård arrangerer for første gang en registrering og kåring av hopper i regi av det tyske Mecklenburg-forbundet. Datoen for arrangementet er satt til 20. juli, med en påmeldingsfrist på 20. juni. For mer informasjon viser vi til denne artikkelen og hjemmesiden til Stutteri-ML.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*