Ny norsk suksess i Danmark

Dette innlegget ble publisert 13. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.
Trude Hestengen og Tobajo Pik Disney under kåringen 2010.

En norskfødt avlshingst har i helgen oppnådd kvalifisering til semifinalen i det danske unghestchampionatet.

I fjor var det Mette Hansson og norskfødte Vivelstads Renoir som markerte seg i DRFs unghestchampionat. Ekvipasjen kvalifiserte seg til finalen og endte opp med å vinne trøstefinalen og ble til slutt plassert som nummer ni.

Denne helgen har Trude Hestengen og den fem år gamle norskfødte hingsten Tobajo Pik Disney (e. Tobajo Picez/Walt Disney) startet kvalifiseringsstevne til unghestchampionatet. Stevnet foregikk hos Kongelundens Rideklubb, som ligger tett inntil innflygningen til Københavns Lufthavn Kastrup, så med jevne mellomrom ble stevneplassen overdøvet av kjempefly like over ridehustaket, forteller Trude.

Tobajo Pik Disney er etter spranghingsten Tobajo Picez, som er oppdrettet av «Årets Oppdretter» i Norsk Varmblod 2010.

Lørdag startet ekvipasjen en LA:1 som oppvamingsklasse. Av 19 startende tok de en klar førsteplass med 73,08%.

Søndag var de kvalifiseringsklasse til unghestchampionatet. Reglene er slik at man skal oppnå 8 (80 %) for å få ri semifinalen. De 18 beste fra semifinalen får ri under World Cup-stevnet i Odense. Man får kun starte to kvalifiseringsklasser i løpet av sesongen. Hittil har det vært over 100 femåringer til start i disse klassene.

Trude red Disney i en kvalifisering for to uker siden, men med en frisk hest og et par bukkesprang i galoppen endte poengsummen på 7,86.

Denne helgen gikk Disney et program som ble belønnet med 8,3 (83%). Han fikk 9 for travet, 7,5 for skrittet, 8 for galopp, 8,5 i ridbarhet og 8,5 i kapasitet. Dette holdt til førsteplass i klassen foran Karin Nissen på Valløs Rasputin (e. BH Romanov) som for øvrig er tatt ut til uttaksstevnet til Unghest-VM i Midelfart neste helg.

– Det var en fantastisk helg og det var mange som var interessert i Disney, og lurte på hva det var for en hest og hvilken avstamning han hadde. Da var det jo ekstra moro å kunne si at det var en norskfødt hest etter en norskfødt spranghingst! forteller Trude.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*