Mr. Gold G fortsetter å prestere

Dette innlegget ble publisert 24. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.
Louise Almlund Løkken og Mr. Gold G. (Foto: privat)

Snaue to uker før kvalifiseringsstevnet til unghest-VM tok flere norske ekvipasjer turen til Sverige forrige helg.

I Sundsvall ble det arrangert såkalte «Dressyr Allmänt Intryck Unga Hestar» klasser for 5- og 6-åringer både lørdag og søndag. I to klasser med få startende var det et overtall av norske ekvipasjer.

Mr. Gold G viste at han er godt gående med å vinne begge klassene. Lørdag oppnådde den kårede hingsten og Louise Almlund 81,4 prosent og tok dermed seieren. Louise Almlund og Katholms Minot etter Milan/Mago xx tok også med seg andreplassen sammen med norske Roger Frøiland på NV-kårede Myrstads Armani. Begge ekvipasjene oppnådde 78,2 prosent fra dommer Bo Tibblin.

Også fjerdeplassen gikk til en norsk ekvipasje. May Elise Skauvik og Harrysmindes De Matcho (e. De Noir/Blue Horse Romancier) oppnådde 69.00 prosent. Denne ekvipasjen vant kvalifiseringen arrangert av Trøndelag Hestesportsklubb i april i år.

Mr. Gold G er etter Milan/Lobster og ble kåret i Norsk Varmblod i år. Hingsten har allerede markert seg kraftig i 5-års kvalifiseringene til Norsk Breeders Trophy med seire fra Linnesvollen og Ellingsrud. Louise Almlund holder til i Oppdal og er langt fra stevneplasser og unghesttreninger. Derfor var det viktig for henne å legge en god plan for sesongen.

– Jeg bestemte meg tidligt for hvilke stevner Mr. Gold skulle delta på og føler at jeg har fått matchet ham godt opp mot de forskjellige stevnene. Hestene blir slitne etter en helg med stevne, nye omgivelser og lang transport, så jeg har gitt ham god tid mellom hver tur, sier Almlund.

Grunnet stevner og mye reising har Louise Almlund valgt å ikke annonsere så mye for avlstjenester, selv om Mr. Gold G står på avlsstasjon hos Lauvåsen Avlsstasjon i Orkdal.

May Elise Skauvik og De Matcho vant en av 5-års kvalifiseringene tidligere i år. 

– Ettersom vi ikke har avlsstasjon på Oppdal blir det også 2 timers kjøring hver vei for å tappe han. Hittil har han bare bedekket 2 hopper, men det er et par stykker til som ikke har føllet enda som har meldt seg, forteller Almlund. – Jeg satser helt klart på ham som dressurhest, men det er trivelig hvis han får noen gode hopper hvert år.

Det norske uttaksstevnet for Unghest-VM i dressur arrangeres på Linnesvollen i Drammen 2.-4. juli.

1 Trackback / Pingback

  1. Berge Gård » Blog Archive » Louise Almlund, Mr Gold G og Katholms Minot gratuleres med flott innsats i Sverige!

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*