Kåret hingst til Lübbe

Dette innlegget ble publisert 18. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.

White Talisman e. Weltmeyer mf. Hill Hawk xx

Avlshingsten Kermo’s White Talisman skal ris av Ann Cathrin Lübbe.

Eierne Stutteri Holtaas og Stall Nerberg i Troms vektlegger samarbeidet mellom sport og avl, og har satt ut Kermo’s White Talisman (e. Weltmeyer/Hill Hawk xx) til Ann Cathrin Lübbe. Lübbe er opprinnelig fra Hamar, men flyttet til Danmark i 2000. Hun har vært på det norske landslaget for funksjonshemmede siden 1997, og konkurrerer opp til Grand Prix. Merittlisten er lang, men mest kjent er hun kanskje for de to gullmedaljene hun og hesten Zanko fikk under Paralympics i Athen 2004.

15 år gamle White Talisman har sølvmedalje fra Dansk Varmblod, og  fikk i 2009 15 bedekninger, mens han i sesongen 2008 hadde 28 hopper. Han er selv vinner av 4-årschampionatet i Danmark med karakterene 9,5 – 9 – 9 – 9,5 og 9,5. Han ble også tatt ut til Unghest-VM.

Stutteri Holtaas har også innledet et samarbeid om ridning med en av elevene til Ann Cathrin, nemlig Siv Øvernes som trener for henne i  Hammerfest.

Etter forspørsler fra USA og Danmark har skimmelen den siste tiden stått på Salsbro Stuteri i Sverige for å bli tilgjengelig på frossensæd.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*