VM-hingst til Helgstrand

Dette innlegget ble publisert 13. mai 2010 og innholdet kan være utdatert.

Vinneren av 5-års kvalifiseringen i Verden ble oldenburghingsten Fürst Romancier.

To verdenskjente hingster skal utdannes på Møgelmosegård og fortsette sin avlstjeneste fra Danmark.

De to hingstene San Amour (e. Sandro Hit/Plaisir d’Amour) og Fürst Romancier (e. Fürst Heinrich/Romancier) flytter fra eieren Paul Schockemöhle i Tyskland til Andreas Helgstrand i Danmark. Der skal de fortsette utdannelsen og samtidig tilby sine tjenester i avlen. Hingstene tappes på Møgelmosegård.

De 6-årige hingstene er kåret i Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Westfalen, det syd-tyske forbund, Finland og Sverige. San Amour er også kåret i Frankrike.

Fürst Romancier vant kvalifiseringsklassen i Unghest-VM i Verden og ble nummer fire i finalen. Hingsten ble ridd av tyske Dr. Ulf Möller og fikk 8,8 for trav, 8,8 for skritt, 8,7 for galopp, 8,7 for ridbarhet og 9 for totalinntrykk i kvalifiseringen. Totalt ga det 8,76.

I Bundeschampionatet ble han nummer to i kvalifiseringen med en score på 9.0 og nummer fire i finalen. I 70-dagerstesten fikk han 9 og 9.5 for ridbarhet og en dressurindeks på over 148 poeng. San Amour fikk 9.5 for ridbarhet og oppnådde en dressurindeks på 137,74 i sin bruksprøve.


Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*