Kvalifiseringshelg

Dette innlegget ble publisert 8. mai 2010 og innholdet kan være utdatert.
Torunn M. Jordet og Stall-Ks De Blanc (e. BH Don Romantic/Rohdiamant).

5- og 6-åringene viste seg fram i strålende solskinn i Drammen.

Som sistemann i klassen tok Torunn M. Jordet og Stall-K’s De Blanc (e. Blue Hors Don Romantic/Rohdiamant) seieren med 75,000 % foran Eve Andrea Fanebust Ormø på vallaken Søholm’s Dick Turpin (e. Søholm’s Wyatt Earp/Blue Hors Copperfield) som fikk 72,600 %. På tredjeplass kom Mette Hansson på Vivelstads Renoir (e. De Noir/Resident), som endte på 69,400 %. Det holdt så vidt foran Ingrid Heggen og I Love N.Y. (e. Silvano/Rex) som fikk 69 %. På femteplass kom Marianne Muri på Fantastico (e. Florencio I/Londonderry) med 68,600 %. Samtlige startende klarte med andre ord det direkte kvalifiseringskravet på 67 %.

Blant seksåringene var det kun én av de fire startende som klarte det direkte kvalifiseringskravet på 67 %. Øivind Instefjord Ødemotland på fjorårets bronsevinner i Norsk Breeders Trophy, My Companion (e. Crelido/Blue Alert xx) vant denne klassen til tross for et program som ikke var helt optimalt for dagen. My Companion er oppdrettet av Linn Næss Evensen og eies av Runa Roseth Jensen.

Søndag er det klart for FEIs finaleprogrammer for 5- og 6-åringene. I klassen for de yngste er det meldt fire ekvipasjer, mens det er tre seksåringer som stiller til start.

Øivind Instefjord Ødemotland og My Companion (e. Crelido/Blue Alert xx) var alene om å klare kvalifiseringskravet i FEIs innledende program for 6-åringer.

4 Comments

 1. I statuttene for Norsk Breeders Trophy som har ligget ute frem til 11.mai 2010 står det at statuttene revideres i februar hvert år. Midtveis i sesongen, 11.mai 2010 kl 00:00, skriver Norsk Varmblod nå på sine sider at statuttene og kvalifiseringskravene er endret:

  http://www.norskvarmblod.no/index.php?option=com_content&view=article&id=449:felles-satsing-pa-unghester&catid=48:norsk-varmblod-i-sporten&Itemid=93

  Statuttene skal bare igjennom en språkvask, og vil bli klare i uke 19.

  Dermed er det foreløpig usikkert om norskfødte og norskregistrerte hester etter norskkårede hingster likevel er kvalifisert, se bl.a. http://www.reierstadridehest.no/2010/04/salgshesten-rr-lord-of-rings-1-plass-i-130-m-og-120-m/.

  Er det slik Norsk Varmblod ønsker å tilrettelegge for å stimulere eget oppdrett og å øke deltagelsen i Norsk Breeders Trophy?

 2. I statuttene som har ligget ute står det at statuttene vil bli revidert hvert år.

  En satsing på unghester og norskfødte bedres ved å knytte sterkere bånd til sporten og ved å samle alle unghestene i én cup med like kvalifiseringskrav. I forhold til tidligere kvalifiseringskrav er endringen marginal, og hovedforskjellen er en «omvendt tankegang» som baserer seg på at man samler poeng fremfor å «unngå feilpoeng.»

  Selv om det er noen som er av den oppfattelsen at man er halveis i sesongen i midten av mai, er det vel en generell oppfatning at våren akkurat er kommet og at størsteparten av sesongen er foran oss.

 3. Enig i at det er feil tidspunkt å endre statuttene. Jeg synes ikke de nye statuttene var lettforståelige heller. Men konseptet virker ålreit, da.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*